Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Μπορεί ο νέος Δήμαρχος…


Μακάριοι αυτοί που άφησαν την περιουσία τους στον Δήμο, έστω και για την προικοδότηση «απόρων κορασίδων». Τι γίνεται μέχρι σήμερα με τα περιβόητα κληροδοτήματα. Με κάθε νέα Δημοτική Αρχή ακούμε για αξιοποίηση των κληροδοτημάτων αλλά στο τέλος δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα.
Παίρνει ο Δήμος δάνειο για να πληρώσει τα χρέη του αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν πήρε δάνειο για να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του και να αποδώσει οικονομικά.
Πως είναι δυνατόν να διοικείται ο Δήμος χωρίς την συνεργασία κάποιου τεχνοοικονομικού συμβούλου. Αυτού του ανθρώπου που θα υποδείξει επιχειρηματικά τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος θα αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία προς όφελος του.
Ο νόμος επιτρέπει την αλλαγή του σκοπού των κληροδοτημάτων. Μπορεί λοιπόν να συνυπάρξει ο κοινωνικός με τον αναπτυξιακό χαρακτήρα στα κληροδοτήματα. Αρκεί ο νέος Δήμαρχος να προγραμματίσει με έργο και όχι με θεωρία την αξιοποίηση τους.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, εδώ δεν επισκεύασαν το Κυβερνείο που φώναζε ο Παπαδόπουλος ότι δημοπρατείται θα αξιοποιήσουν τα κληροδοτήματα; Εδώ δεν υπάρχει σήμερα αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου θα κοίταζαν τα κληροδοτήματα; ΟΙ άνθρωποι ήταν τελείως άχρηστοι

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗς ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

O koukoulis htan antithetos me thn proika giayto den proxorise ta klirodotimata.
NS

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω ο Σάκης να πάρει σύμβουλο τεχνοκράτη τον Κουκούλη. Ξέρει και υπολογιστή.

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΨΕ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΧΡΕΟΣ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ Ο ΚΟΥΚΛΟΥΛΗΣ ΧΡΕΟΣ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να μπουν τα ράμπο της ΣΔΟΕ στο Λιμενικό Ταμείο και στον Δήμο και να τα ξεσκονίσουν όλα. Ηδη ετοιμάζονται, περιμένετε λίγες μέρες και θα το μάθετε.
Λάκις

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής δεν μπορεί να μη ξέρει ότι πολλά απ' αυτά που λέει είναι είτε λάθος είτε ανέφικτα. Το γνωρίζει αλλά ακολουθεί την πολιτική του Σακκιώτη, που τα ήξερε όλα, μπορούσε να τα κάνει όλα αλλά τώρα δεν θα μπορέσει, γιατί ο Δήμος είναι χρεοκοπημένος, το κράτος είναι χρεοκοπημένο κτλπ. Εδώ είμαστε και θα τα βλέπουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγαλοφυίες που φανήκανε! Ριξε καμιά πρόταση για αίθουσα δημοτικού συμβουλίου!
Φταίει ο Παπαδόπουλος που το κράτος είναι ο χειρότερος μπαταχτζής που υπάρχει; Αυτό και όχι ο Παπαδόπουλος είπε ότι το δημοπράτησε και ότι έκανε αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας. Βαράμε το σαμάρι μάγκα μου...

Ανώνυμος είπε...

2:50 den είσαι καλά πληροφορημένος. Ο παπαδόπουλος νοίκιασε μαζί με τον Πούντο το κτίριο του Σίμου αλλά δεν έκανε για τη μεταστέγαση της Βιβλιοθήκης. Ηταν λάθος επιλογή της διοίκησης Κουκούλη να προηγηθεί η επισκευή του Κυβερνείου από το Ευνάρδειο. Και φυσικά δεν έγινε τίποτα.
ετ

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός αποφασίζει αν το κτίριο είναι ή δεν είναι κατάλληλο?

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, καταλάβαμε. Το κράτος είπε ποιό θέλετε και ο Δήμος είπε το Κυβερνείο! Μια άποψη που την εφεύραν οι Κασελούρης -Αδάμ, γιατί ο πρώτος βαριόταν να μετακινηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα συννενοηθήκαμε

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, καταλάβαμε. Αμα δεν θέλετε εσείς της Νέας Εποχής να καταλάβετε κάτι τα ρίχνετε σε άλλους. Ποτέ δεν παραδεχόσαστε τα λάθη σας.
ετ

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζετε ότι τον Μάιο του 2007 κλήθηκε ο Κουκούλης με την μεσολάβηση Αιγινήτη υψηλόβαθμου στελέχους της Εθνικής τράπεζας στο τμήμα χορηγιών της τράπεζας όπου του ζήτησαν έναν κατάλογο με τα υπο κατασκευή κτίρια τα οποία θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει η τράπεζα μέσω του προγράμματος χορηγιών της; Ξέρετε τι έκανε αυτός; Τους έγραψε όλους και άρχισε τις κουταμάρες με το Κυβερνείο, όταν έβλεπε πόσο δύσκολο ήταν να βρεί λεφτά το Παιδείας για την επισκευή του.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λέει ο προηγούμενος ήταν κάτι που δεν προχώρησε, ενώ το Υπ. Παιδείας είχε ήδη ανταποκριθεί στο αίτημα του Δήμου. Άλλο αν μετά τα γύρισε...

Ανώνυμος είπε...

Εφιάλτης έχει γίνει σε κάποιους η Νέα Εποχή. Τη βλέπουν συνέχεια μπροστά τους!

Ανώνυμος είπε...

με το μπαρδόν κύριε διαχειριστή αλλά δεν το κατάλαβα αυτό που γράψατε. Τι εννοείτε όταν λέτε ότι ο δήμαρχος να προγραμματίσει με έργο και όχι με θεωρία; Τι σημαίνει θεωρία;

Ανώνυμος είπε...

προς τον 2.39
Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Το Παιδείας τα γύρισε όταν συνειδητοποίησε τι έχει να πληρώσει για νοίκια , μετακομίσεις κλπ. Αν είχε επιλεγεί το Εϋνάρδειο απο την αρχή που ήταν άδειο και εύκαιρο ίσως να είχε γίνει και το έργο κι αν κάποιος επέμενε με την τράπεζα ίσως να είχε πάρει και χρηματοδότηση απο αυτήν. Ομως η σκατοκεφαλιά δεν βοηθάει ποτέ. Αλλά ήταν σκατοκεφαλιά η τελικά υπήρχε άλλο πλάνο απο πίσω; Ρωτήστε τους να σας απαντήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι ανίδεοι (ή οι ψεύτες), σαν τον 11:58, κάνουν τον έξυπνο αλλά δεν διαβάζουν ούτε τα σχόλια να μάθουν κάτι; Δεν έγραψε ένα σχόλιο (την αλήθεια) ότι το κτήριο το νοίκιασαν με την αποζημίωσή τους Ο Παπαδόπουλος και ο Πούντος;
Άκου τι έβγαλε το άρρωστο μυαλό: Ότι το Υπουργείο ήταν έτοιμο και έκανε πίσω γιατί θα πλήρωνε νοίκια! Και τρώει ο κοσμάκης αμάσητα τα χοντρά ψέματα. Αφού όμως αυτά τα ψέματα κέρδισαν τις εκλογές, γιατί να σταματήσουν τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Μνήμη Γωγώς Κουλικούρδη. Νέα ανάρτηση στο aeginafirst με αφορμή το αυριανό φιλολογικό μνημόσυνο της ιστορικού της Αίγινας που τελούν οι Φίλοι του Λαογραφικού. Για να μην ξεχνάμε τους πνευματικούς ανθρώπους της Αίγινας και την προσφορά τους.

http://aeginafirst.wordpress.com/2010/12/04/mnimi-gogos-koulikourdi/

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 1.40
Γιατί δεν ρωτάς τον Πααπδόπουλο και τον Πούντο να σου πουν γιατί το ξενοίκιασαν;Να μάθεις και εσύ κάτι;

ενας ανίδεος

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν το λες εσύ που ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το μόνο που κατάλαβα από τη συζήτηση, είναι ότι στην Αίγινα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτε. Μου πήρε μερικά χρόνια να το καταλάβω αλλά είμαι βέβαιος ότι είτε κάποια πράγματα προσπαθούν να τα κάνουν ανίκανοι είτε ότι οι λίγοι ικανοί σαμποτάρονται από τους πολλούς ανίκανους. Κλασικό παράδειγμα μιας οπισθοδρομικής κοινωνίας, που πρόσφατα διόρθωσε ένα μεγάλο "σφάλμα" της.

Ανώνυμος είπε...

Ανοίγω να δώ τι τρέχει εδώ και διαβάζω ότι δεν αξιοποίησαν τα κληροδοτήματα. Ποιοί και γιατί; Έμαθα ότι είναι πολύ παλιά και κανείς δεν τα αξιοποίησε. Έμαθα επίσης ότι προκηρύχθηκε (οικονομικές εφημερίδες) η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς επενδυτές, για οικοδόμηση του κληροδοτήματος στην Αθήνα. Αυτό καλώς δεν το έκαναν πενήντα χρόνια και κακώς δεν το προχώρησαν μέχρι την οικοδομή οι τελευταίοι; Κριτική όλοι ξέρουμε να κάνουμε αλλά εγώ λίγα μόνο σκουπίδια στη γειτονιά μου και υποφερτό νερό στη βρύση μου μόνο τα τελευταία χρόνια είδα. Έλεγα λοιπόν με τους φίλους μου να πάμε τη δεύτερη Κυριακή να ψηφίσουμε το δήμαρχο, γιατί αξίζει να ξαναβγεί. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι οι Αιγινήτες δεν τον ήθελαν.
Εμείς ξέρουμε πια ότι έκανε πολύ περισσότερα από τους προηγούμενους και προετοίμασε όλα τα μεγάλα έργα. Πολύ θα ήθελα να καταλάβω τι περισσότερο ζητούσαν αλλά δεν το έχω καταλάβει. Ποιός μπορεί να μου το εξηγήσει;

Ανώνυμος είπε...

Έχει χαθεί οριστικά το τραίνο για τα καποδιστριακά κτήρια της Αίγινας; Απαισιόδοξος ο Μιχάλης Μουτσάτσος σε άρθρο του στο aeginafirst.

http://aeginafirst.wordpress.com/2010/12/05/kapodistriaka-ktiria/