Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τα «έργα» της τετραετίας που μας πέρασε…


Ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού Κουκούλη βλέπω στην αρχή μικρές και πολλές φωτογραφίες για «έργα». Κατ’ αρχάς το φαινόμενο αυτό δεν είναι καθόλου επικοινωνιακό. Ξεκινάει με φωτογραφίες για επισκευές προβλητών και καθαρισμούς λιμανιών, έργα που κάθε διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου είναι υποχρεωμένη να κάνει. Μετά παρατηρεί κανείς τα περιβόητα σαμαράκια μέχρι την κατασκευή του πεζοδρομίου της παραλίας. Περίμενα το τελευταίο να μη το συμπεριλάμβαναν στο πρόγραμμα τους. Ένα έργο φτηνό, όπου οι κίτρινες πλάκες μαύρισαν πολύ γρήγορα και θυμίζει πλακόστρωση σε ορυχεία λιγνίτη. Ακολουθούν οι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης και ο βιολογικός της ψαραγοράς, έργα με τα οποία οι πολίτες δυσανασχετούν καθημερινά. Τέλος, οι φωτογραφίες με τα μηχανήματα της ανακύκλωσης και τον κλαδοτεμαχιστή, τα στέγαστρα σε γήπεδο και σχολεία και οι εκδηλώσεις στο fistiki fest μόνο σοβαρά έργα δεν μοιάζουν.
Αυτή είναι η εισαγωγή του προγράμματος Κουκούλη. Για όνομα του Θεού αν μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει «έργα»!
Στη συνέχεια του προγράμματος, αυτά τα «έργα» αναλύονται εκτενέστερα για να καταλήξει στον προγραμματισμό της νέας τετραετίας που είναι αντίγραφο του προγράμματος της πρώτης.
Και ρωτάμε ποιος δημότης θα εμπιστευθεί τη πολιτική αυτής της δημοτικής αρχής ακόμα μια τετραετία με γνώμονα τα «έργα» της τετραετίας που μας πέρασε;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρετε ότι στον Βιολογικό της ψαραγοράς υπάρχει μόνιμος υπάλληλος, ο Γενίτσαρης που προσέχει μη γίνει της πουτάνας. Το ξέρετε ότι κάθε 3 μέρες τον αδειάζουν γιατί φοβούνται μήπως γίνει (το προηγούμενο). Αυτά τα έργα διαφημίζουν;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ?
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ,ΕΞΩ ΡΕΕΕΕ!

Ανώνυμος είπε...

Βρε λαμόγιο του Κουκούλη ρώτα την ιχθυαγορά, τα καφενεία κάτω από το δημαρχείο να σουππουν ΄κάθε πότε τον αδειάζουν και ποιός υπάλληλος έχει αναλάβει τη φύλαξη του. Κάθε μέτρα στο περιβολάκι πίσω από την ψαραγορά θα τον βρεις βλάκα.