Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πολιτισμός και οικονομία


Φαίνεται ότι δεν έγινα κατανοητός στη προηγούμενη ανάρτηση. Σημείωνα αν πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε την λύση των δυο μεγάλων προβλημάτων επιμένοντας στην εισαγωγή νερού και στην εξαγωγή των σκουπιδιών. Δεν είμαι αντίθετος στα χερσαία έργα ύδρευσης και γενικά στις μελέτες. Πέρασαν όμως 4 χρόνια, το πρόβλημα του νερού συνεχίζει να αποτελεί βραχνά για τον Δήμαρχο και η οικονομική κρίση θα μας δυσκολέψει στην υλοποίηση κάποιου μεγάλου έργου.
Εξίσου σοβαρά έργα για το νησί μας εκτός από την αποχέτευση είναι και η επισκευή των καποδιστριακών κτιρίων. Γιατί πιστεύω ότι άμα επισκευασθούν θα μπορούν να προσελκύσουν κόσμο στο νησί μας και να προσφέρουν στην τοπική οικονομία. Οσο παραμένουν έτσι μας ντροπιάζουν διεθνώς και συνάμα απειλούνται και με κατάρρευση.
Πέρασαν 4 χρόνια και τα καποδιστριακά παρέμειναν όπως έχουν. Το κτίριο των πρώην φυλακών μένει στάσιμο λόγω έλλειψης χρημάτων. Το δημοτικό θέατρο συνεχίζει να είναι ημιτελές. Το κτίριο του παλιού μουσείου είναι έτοιμο να πέσει. Το Κυβερνείο ακόμα είναι όρθιο.
Πρέπει ή δεν πρέπει να βρεθεί τρόπος για την αξιοποίηση τους και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα; Θα βοηθήσουν ή όχι την οικονομία του νησιού μας;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά από όσα σας έσουραν (μέχρι άσχετους σας είπαν), την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια. Άνοιξαν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ) και δεν είμαστε έτοιμοι; Αν η οικονομική κρίση μας δυσκολέψει (όπως λέτε) στη λύση της ύδρευσης, θα μας ευκολύνει το γιγάντιο έργο αφαλάτωσης, που -μόνο οι μελέτες του- θα απαιτήσουν τα διπλά χρόνια;
Αφού λοιπόν σας έκραξαν για την ανάρτηση, πηγαίνετε σε άλλο ένα ανοιχτό θέμα: τα Καποδιστριακά. Τι προτείνετε; Να βρεθεί τρόπος να επισκευαστούν; Εκπληκτική ανακάλυψη! Έχετε κάποια καλή ιδέα, που δεν ήταν γνωστή μέχρι τώρα; Την τετραετία που τελειώνει, το Υπουργείο υποσχέθηκε χρηματοδότηση για το Κυβερνείο και είδε ευνοϊκά το Εϋνάρδειο. Μας γέλασε! Έχετε πρόταση; Καταθέστε την!

Ανώνυμος είπε...

¨Οποιος θέλει να φτιάξει blog πρέπει να έχει και ρολόϊ. Είμαι ο ίδιος που μπήκε και έγραψε το προηγούμενο σχόλιο πριν από μισή περίπου ώρα, δηλαδή γύρω στα μεσάνυχτα. Με εμφάνισαν να το έχω γράψει στις 2 το μεσημέρι. Αυτό το έκαναν επίτηδες, για να μπερδέψουν κάποιους. Από κει και πέρα, καταλαβαίνετε το είδος και την ποιότητα του blog!!!

Ανώνυμος είπε...

Τρελή είσαι άντρα μου; Θέλεις και χερσαία έργα και αφαλάτωση ή δημοτικές υδροφόρες; Στοίχημα ότι πας καρφί για σύμβουλος του Σακκιώτη!

Ανώνυμος είπε...

Ρε ψευτοδημοσιογράφοι, γιατί δεν φτιάξατε τα καποδιστριακά; Γιατί ξεκινήσατε λάθος και ταλαιπωρούσατε όλο τον κόσμο με τις μαλακίες σας. Να δείτε τώρα ότι θα επισκευαστούν σύντομα και θα το βουλώσετε for ever

Ανώνυμος είπε...

Αμην και πότε! Με το μνημόνιο πώς τα πάτε;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ ΠΕΘΑΝΕ! ΘΑΦΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΙΑ! ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ, ΟΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.