Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η εξαγωγή σκουπιδιών και η εισαγωγή νερού


Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλο νησί που να εξάγει σκουπίδια και να εισάγει νερό. Θεωρώ ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει κάποτε να λυθεί στην Αίγινα.
Οι μέχρι σήμερα Δημοτικές Αρχές δεν κατάφεραν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι και η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να επαναπαυθεί και να μην επιδιώξει να βρεί τη λύση του προβλήματος.
Πρέπει να εξετάσουμε αν το νερό πρέπει να συνεχίσει να εισάγεται ή να παράγεται στον τόπο μας. Φυσικά δεν μιλάω για άντληση των τοπικών γεωτρήσεων αλλά ίσως με τη δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης. Αυτές οι μονάδες έχουν εξελιχθεί τελευταία και παράγουν αρίστης ποιότητας νερό. Αλλά ακόμα και αν συνεχιστεί η εισαγωγή του θα πρέπει να αλλάξει η διαδικασία μεταφοράς του. Ισως η ενοικίαση από τον Δήμο υδροφόρων σκαφών να μειώσει την δαπάνη μεταφοράς. Ισως η δημιουργία επιχείρησης ύδρευσης να εξετάσει ακόμα και την αγορά υδροφόρων σκαφών.
Το άλλο θέμα της εξαγωγής σκουπιδιών εκτός από τον απαράδεκτο τρόπο μεταφοράς των που δυσφημεί το νησί επιβαρύνει το ταμείο του Δήμου με τεράστια δαπάνη. Πρέπει λογικά να αναζητηθεί άλλη λύση που δεν θα προσβάλλει το περιβάλλον και θα ανακουφίσει τον Δήμο οικονομικά
Νομίζω ότι και τα δύο θέματα μας αφορούν όλους και θα πρέπει να εξεταστούν το ταχύτερο από τη νέα Δημοτική Αρχή.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά φαίνεται ότι δεν γνωρίζει (ή κάνει ότι δεν τα γνωρίζει) ο διαχειριστής του blogg.
Το "πρότυπο" (κατά τον Aiakosrex) Αγκίστρι έχει παράνομη χωματερή (θα πέσει πρόστιμο από την Ε.Ε.) και κάνει προσπάθειες για να τα εξάγει μέσω Αίγινας. Εισαγωγές νερού είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στο Αιγαίο.
Τώρα που θα ανέβει στο δήμο ο Σακκιώτης, θα τα λύσει όλα και γρήγορα. Ακόμα πιο γρήγορα από το γιατρό. Αυτό το κατάλαβε ο διαχειριστής. Είδε και τις θεαματικές κωλοτούμπες που κάνανε οι διεκδικητές της δημαρχείας τη δεύτερη Κυριακή και αποφάσισε κι' αυτός να κάνει τη δική του. Από φανατικός υποστηρικτής του γιατρού έγινε ένθερμος οπαδός του Sakis.
Όποιος παίζει βρώμικα παιχνίδια δεν ενδιαφέρεται ούτε για το νερό, ούτε για τα σκουπίδια, ούτε για τίποτε άλλο εκτός από την εξουσία. Ο Σακκιώτης μηδένισε τις μελέτες του Κουκούλη για τον υποθαλάσσιο και τα χερσαία έργα (η μία έτοιμη για χρηματοδότηση, η άλλη μέχρι τέλους του έτους), ώστε αν βρει το κράτος λεφτά, να το παρουσιάσει σαν δικό του έργο. Υποσχέθηκε και σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ και αφαλάτωση και λιμνοδεξαμενές και άφθονο και καλό νερό και μετά από λίγο είπε ότι το νερό είναι είδος εν ανεπαρκεία και πρέπει να κάνουμε όλοι στέρνες.
Δεν είπε αν θα σταματήσει τις πισίνες, μάλλον όμως όχι, για δύο λόγους: Πρώτον γιατί θα φτηνήνει το νερό στις μεγάλες καταναλώσεις, άρα τις ενθαρρύνει και δεύτερο γιατι θα χρειάζονται για να κάνουν βουτιές με κωλοτούμπα.
Όλοι γνωρίζουν (και ο διαχειριστής βεβαίως) ότι η διαχείριση απορριμμάτων γίνεται σε επίπεδο περιφέρειας. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι επί Γκότση έγινε μελέτη για ΧΥΤΑ και το κόστος προέκυψε πολύ μεγαλύτερο από το κόστος μεταφοράς.
Το νερό και τα σκουπίδια είναι ένα από τα καθρεφτάκια που κουνάτε στους ιθαγενείς για να σας δώσουν την ψήφο τους. Τώρα που σας την έδωσαν, τι νόημα έχουν αυτές οι συζητήσεις και μάλιστα σε ένα blogg που κανείς πια δεν θα διαβάζει, μετά τη θεαματική του κωλοτούμπα; Κάντε μου μια καλή τιμή και θα το σκεφτώ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε ΜιΜο προλάβαμε την παράταξη Κουκούλη πριν πέσει στο γκρεμό. Είχε σηκώσει τόσο πολύ τη μύτη που δεν τον έβλεπε καθόλου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ψηφίστηκε αλλά εσείς... ακόμα να ξυπνήσετε. Εχετε και το έντυπο σας που βοηθάει να πάτε ακόμα πιό βαθιά. Ο λαός της Αίγινας ψήφισε με διαφορά 1000 ψήφων τον Σάκη Σακκιώτη για Δήμαρχο. Οχι οριακά αλλά με 1000 ψήφους!!
Σεβαστείτε το αν αγαπάτε την Αίγινα και όχι την προβολή σας.
Λάκις

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω την ψηφοφορία και αναρωτιέμαι
Θα πληρώνουμε και μάνατζερς τώρα;
Με απλά λόγια, άρχισαν να αναγνωρίζουν ότι είναι ανίκανοι και θα μας φέρουν μάνατζερς

Έλεος, έχει υπολογίσει κανείς πόσα χρήματα θα στοιχήσουν εν μέσω μνημονίου και περικοπών;

Και αν στο κόστος προσθέσουμε τους μισθούς Δημάρχου αντιδημάρχων (που βέβαια θα τους παίρνουν με δάνεια γιατί λεφτά δεν υπάρχουν) τότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει

Ανώνυμος είπε...

Αντε κορόϊδα κουκουλικοί,χάσατε το μεγάλο φαγοπότι.Αυτά βλέπεται και τρέχουν τα σάλια σας.
ΣΣΜΝ

Ανώνυμος είπε...

Τους μισθούς του έπαιρναν. Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η καραμέλα. Τώρα που τους διέθεταν δεν μας ενδιαφέρει. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι χρωστάνε σε όλο τον κόσμο, όπως στην εποχή του Μούρτζη. Κι αυτό ας μη το αμφισβητήσει κανένας.

Ανώνυμος είπε...

To επίπεδο των οπαδών του Σακκιώτη φαίνεται από τα σχόλιά τους. Η ανάρτηση αλώς ή κακώς έβαλε ένα θέμα. Κάποος είπε την άποψή του και οι οπαδοί του Σακκιώτη άρχισαν το μόνο πράγμα που ξέρουν : να βρίζουν και να λένε άσχετα πράγματα με το θέμα. Ας ήταν τουλάχιστον ένα σωστό.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος στο μπλοκ γράφει για την εισαγωγή νερού και την εξαγωγή σκουπιδιών που κάνει το νησί μας. Κι εσείς γράψατε αμέσως ότι τα ξέρετε όλα. Σας αρέσει αυτό το θέαμα; Αν σας αρέσει αφήστε το να συνεχίζεται. Αν όχι τότε γράψτε τη γνώμη σας.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 1:44 αλλά ποιός έγραψε ότι τα ξέρει όλα; Μόνο ο πρώτος έγραψε μια άποψη για το θέμα. Οι υπόλοιποι άρχισαν να φωνάζουν. Ας γρα΄ψουν λοιπόν και άλλοι την άποψή τους ή γιατί ο πρώτος δεν είναι σωστός.
Εγώ βρίσκω πολύ σωστή την ανάρτηση αλλά θέλω να μου πει και κάποιος γιατί ο πρώτος δεν ήταν σωστός. Εγώ αυτά που είπε δεν τα ήξερα. Αμα τα έβγαλε από το μυαλό του, να βγεί κάποιος να μου το πεί!

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθείτε να ανοίξετε μια σοβαρή συζήτηση αλλά μόνο ένας ανταποκρίθηκε. Γιατί οι σοβαρές συζητήσεις γίνονται σε σοβαρά blog. Ας γυρίσει όποιος θέλει παρακάτω από το τελευταίο αυτό και θα διαβάσει:
- ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:
"Η Αίγινα δεν γυρίζει πίσω... Με δοκιμασμένο αντιδήμαρχο τον Νεκτάριο Κορναράκη... Προχωράει μπροστά ...με δοκιμασμένους δημοτικούς συμβούλους όπως ο Στρατηγός Ανδρέας, ο Πάλλης Λευτέρης, ο Μούρτζης Αντώνης κ.ά".
- ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:
"Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την υπερψήφιση του συνδυασμού Σακκιώτη".
- ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:
"Υπήρχαν βέβαια και άλλα ονόματα όπως Κορναράκης, Στρατηγός, ΜΟύρτζης, Πάλλης κ.ά, που πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να πάνε σπίτι τους"...

Μετά απ' αυτά, περιμένετε ανταπόκριση και "πελατεία";

Ανώνυμος είπε...

2:44
Ta diabasa kai epatha thn plaka mou! Mas exoune gia teleios malakes! Ta skoupidia ston kolo tous! Den dreposaste re kargiolides; O.F.A. teleios eisaste; Poulhmdenoi, e poulhmenoi!
Giatros pou sas xreiazetai!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το γιατρό τον πουλήσανε, όπως κατάλαβες. Τα δύο μπλόγκ aigina είναι αδελφούλες. Η μία είναι new από μπρος και η άλλη από πίσω...

Ανώνυμος είπε...

Άλλα λέει το new-aigina και ο πρώτος σχολιαστής και άλλα οι υπόλοιποι που βγάζουν το σώψυχό τους το μαύρο (εξαιρείται ο τελευταίος γιατί έχει χιούμορ). Τώρα με τον Καλλικράτη άκουσα ότι θα καταργηθούν δημοτικές επιχειρήσεις, εμείς θα δημιουργήσουμε ναυτιλιακή εταιρεία; Πάντως και αυτό το έχει υποσχεθεί να το εξετάσει ο Σακκιώτης. Αυτό που του απάντησε κάποτε ο Κουκούλης δεν το έλαβε κανείς υπόψη του. Ότι η προκαταρκτική μελέτη του υποθαλάσσιου έχει εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ego mphka sto blog gia plaka. Alla kapoioi kseroun pragmata kai tous vgazo to kapelo. Kalo kanoun na mathainoume kai meis oi pio mikroi. Giati kapoioi alloi olo vrizoune, giati den kseroun tipota. Alla katalabaino oti aytoi poy kseroyne den einai pano sto Dhmo.

Ανώνυμος είπε...

Τα σκουπίδια να πάνε στη Παχιοράχη ή στους Τζίκηδες, εκεί που ήταν την τελευταία φορά.

Ανώνυμος είπε...

To new-aigina παριστάνει τον ανήξερο. Εκτός κι' αν έχει τη μαγική συνταγή του πώς ξεκινώντας από το μηδέν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα του νερού μέσα σε τρία χρόνια. Πρέπει να μας πει αν ο Σακκιώτης έίπε ότι θα συνεχίσει αυτό που έκανε ο Κουκούλης μόνο για να πάρει τις ψήφους ή επειδή ήξερε και ξέρει ότι οδηγεί στη λύση του προβλήματος.
Απ΄οτι φαίνεται, το new-aigina δεν αναγνωρίζει ότι ο Κουκούλης έχει προετοιμάσει όλο το έδαφος για την οριστική λύση. Αλλιώς δεν θα πρότεινε να αρχίσει η συζήτηση από την αρχή. Μικρή απορία: Αυτά που προτείνετε θα γίνουν με συζήτηση; Μήπως θα χρειαστούν νέες μελέτες, δηλαδή να ζητήσουμε (πρώτα απ' όλα) να μη χρηματοδοτηθούν τα χερσαία έργα από το ΕΣΠΑ, γιατί εμείς σκεφτόμαστε διαφορετικά τώρα; Μήπως πρέπει να παγώσει και η μελέτη για τον υποθαλάσσιο, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο;
Ας βγουν να μας πουν τι προτείνουν, γιατί με τα ίσως και τα μήπως, πιο σοβαρή κουβέντα γίνεται στο καφενείο (έχει και ούζο).