Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μονόδρομος αυτή η εκλογική μάχη


Λιγότερες από 24 ώρες έμειναν για το άνοιγμα της κάλπης που θα αναδείξει τον νέο Δήμαρχο της Αίγινας.
Η τελευταία δημοσκόπηση ήθελε πρώτο τον Κουκούλη με 29,6% και δεύτερο τον Σακκιώτη με 26,2%. Τον Γρηγορόπουλο τον είχε με 18,8% ενώ οι αναποφάσιστοι ήσαν 17,9%. Την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε μετατόπιση υποψηφίων από Κουκούλη προς Γρηγορόπουλο και λιγότερο από Σακκιώτη προς Κουκούλη. Κι αυτό έγινε λόγω περιφερειακών όπου ο Κικίλιας, άρα και ο Μούρτζης αναζήτησε και ψηφίστηκε περισσότερο στον συνδυασμό Γρηγορόπουλου.
Η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH που είδε το φως της δημοσιότητας στα ΝΕΑ Πειραιά και Σαρωνικού για τον δεύτερο γύρο προέβλεπε νίκη του Σακκιώτη με 51,3% έναντι 28,9% του Γρηγορόπουλου και 19,8% ΔΓ/ΔΑ. Στον πρώτο γύρο η δημοσκόπηση έπεσε έξω, απομένει στον δεύτερο γύρο να διαπιστωθεί κατά πόσο ήταν αξιόπιστη.
Αν ο συνδυασμός Γρηγορόπουλου κρατήσει την πρωτιά στις δημοτικές κοινότητες η μάχη θα διεξαχθεί στην περιφέρεια του Δήμου. Η περιφέρεια του Δήμου είχε δώσει την νίκη πρίν 4 χρόνια στον Κουκούλη και αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο και σε αυτές τις εκλογές.
Ο Συνδυασμός Σακκιώτη θεωρείται πιο συγγενής στον Συνδυασμό Κουκούλη στο επίπεδο της μόρφωσης. Αυτές οι εκλογές θα δείξουν αν οι κάτοικοι συνεχίσουν να ποντάρουν στους «μορφωμένους» ή γυρίσουν πίσω στην εποχή του τεφτεριού.
Εμείς αναλογιζόμενοι το αύριο του νησιού προτείνουμε ανεπιφύλακτα την υπερψήφιση του Συνδυασμού Σακκιώτη. Όχι γιατί είναι ο καλύτερος αλλά γιατί είναι μονόδρομος σε αυτή την εκλογική μάχη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΨΗΔΟΔΕΛΤΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗ,
ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο έτσι θα γίνετε συνένοχοι. Εσείς φταίτε που με την πολιτική σας μας οδηγήσατε στη σημερινή κατάσταση. Γιαυτό ξυπνάτε όσο είναι καιρός.

Ανώνυμος είπε...

12:47 Nikolaki Marine aksios o misthos sou

Ανώνυμος είπε...

Ψηφοδέλτια Κουκούλη στην κάλπη της 2ης Κυριακής ήταν μια ευαίσθητη αντίδραση απογοητευμένων οπαδών του. Πλήν όμως επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις για ορισμένους, ενώ για άλλους η ανάγκη: Πού να βρουν ψηφοδέλτια του Κουκούλη;

Ανώνυμος είπε...

Τη μια μέρα ψηφίστε Γρηγορόπουλο με τον άξιο Γκότση και την άλλη Σακκιώτη. Ποιός σας ταϊζει και τουμπάρετε έτσι;