Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τα «θερμοκήπια» και ο Δήμος


Πάνω στη περίοδο της αλλαγής της Δημοτικής Αρχής επέλεξαν τα καταστήματα της παραλίας να δημιουργήσουν τα  «θερμοκήπια» που ξεφυτρώνουν με γοργούς ρυθμούς. Η όρεξη ξεκίνησε όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αποφάσισε την επέκταση των πεζοδρομίων.
Δεν μπορώ να τα συσχετίσω αλλά πολλοί είναι οι ψίθυροι που πλανώνται στην παραλία.
Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει όλους και κύρια τους Δημοτικούς Συμβούλους είναι ο κλειστός χώρος που δημιουργήθηκε εξωτερικά. Σύμφωνα με τον νόμο ως εσωτερικός χώρος νοείται και ο εξωτερικός που έχει οριοθετηθεί περιμετρικά με τζαμαρία ή μουσαμά ή νάϊλον. Επομένως τα καταστήματα έχουν αποκτήσει έναν επιπλέον εσωτερικό χώρο με θέρμανση, φωτισμό κλπ με το μίσθωμα του εξωτερικού χώρου, του πεζοδρομίου. Εχει πάψει πλέον το πεζοδρόμιο να έχει την ιδιότητα που ορίζει η ίδια η λέξη.
Το μίσθωμα έχει επιβληθεί για ανοικτό χώρο του καταστήματος λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει τους χειμερινούς μήνες. Τώρα όμως όλα έχουν αλλάξει. Ο ανοικτός χώρος έγινε κλειστός, εσωτερικός χώρος με όλες τις ανέσεις και θα πρέπει το μίσθωμα να αναπροσαρμοστεί σύμφωνα με το αντίστοιχο του καταστήματος.
Τέλος το «θερμοκήπιο» θα μπορεί τις καλές μέρες να ανοίγει τις δυο πλευρές του και να μετατρέπεται από εσωτερικός χώρος σε εξωτερικό και να επιτρέπεται και το κάπνισμα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο για τη τιμολογιση των εξωτερικων χωρων. Εαν τα τιμολογισεις οπως και τους εσωτερικους τοτε ειναι σαν να τα νομιμοποιεις. Και το ερωτημα ειναι το εξης: Αυτα τα θεμοκηπια που μας υποδεχονται και με τη μπροστινη τους πορτα ειναι νομιμα? Μηπως να το ξαναδουμε το θεμα?

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕ ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει η Αστυνομία να κάνει έλεγχο αν έχουν άδεια λειτουργίας και για τον κλειστό χώρο. Υπάρχουν ηλεκτρικές θερμάστρες. Υπάρχει σχέδιο και άδεια από την πυροσβεστική; Αν πάρει φωτιά από που θα βγουν οι καθήμενοι;

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ; ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσατε τη μελέτη του ΕΟΤ που ηθελε να βάλει φοίνικες στην παραλία; Σε κάοιους τους ενοχλούσε η αισθητική. Τώρα που τα πεζοδρόμια έδωσαν τη θέση τους στα θερμοκήπια δεν ενοχλεί κανέναν. Ολη η εικόνα της παραλίας θα δέσει μαζί με τον κυματοθραύστη. Να χαρούμε εμείς τον Βάτζελη και τον Σάκη

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφόρησε και η ΝΕΑ ΕΠΟΧΙ και εχει αφιερωσει 3 σελίδες στα φιστικοπανήγυρα. Λες και το νησί δεν εχει σπουδαιότερα προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Οσο γράφει η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για το Φ.Φ. τόσο συνηδειτοποιώ οτι το μόνο που ενδοιαφέρει αυτή τη συμμορία ειναι η κονόμα.Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η γκεμπελίστικη μέθοδος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.Παρουσιάζουν το άσπρο,μαύρο πλάθουν σενάρια,για το πως δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα,πιανού κατέβηκε η ίδέα,μόνο αυτή(η συμμορία) ειναι ικανή να φέρη εις πέρας το Φ.Φ.Και ολλα αυτά για να τα τεκμηριώσουν ,ανακατεύουν τους πάντες,θετικά ή άρνητικά,ανάλογα πως τους βολεύει.Δημιουργούν άντιθέσεις μεταξύ των Αιγινιτών,σπιλώνουν συνειδήσης,αδιακρίτως.Εχουν αρχίσει πιά και γίνονται κουραστικοί,αν οχι επικίνδυνοι.Γίνονται κριτές των πάντων,αμφισβητώντας ικανότητες,θεωρώντας τους εαυτούς τους αναντικατάστατες ιδιοφύϊες ποιοί;Ο Κώστας,η Λένα,η Μαριλένα και ολος ο συφερτός που τους ακολουθεί,ετσι για χαβαλέ,γιατί δεν μπορούν να κάνουν πίσω.Μα η Αιγινα ειναι μικρός τόπος,γνωριζόμαστε καλά.Μήπως "απλώνεται" το χέρι σας πέρα απο εκεί που φτάνεται;Λέω μήπως εξαντλείται την ύπομονή μας;Και ήρθε ο καιρός,η στγμή να μαζευτείται; Δείγμα γραφής το τελευταίο φύλλο της Ν.Ε.Μια εφημερίδα για το Φ.Φ.Στο τέλος θα ακούμε για Φ.Φ.και θα αηδιάζουμε.Κόφτε το δεν εχει νόημα.Το καταλάβαμε,το εμπεδώσαμε,το χωνέψαμε.

Ανώνυμος είπε...

Εχει δικιο ο τελευταιος ΄που γραφει οτι μας ζαλισανε με το φιστικι. Λες και να στησουμε ενα τσαντηρι να πουλαει το Αιακειον γλυκά ή ο Δρίτσας το λάδι του είναι το χάι της Αίγινας. Δύσκολη δουλειά και επιτελική. Βρε δεν πάτε απο κει που ηρθατε με τα πανη γυρια καιτις λοιπες ανοησίες.