Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Τέλος στο μειωμένο τιμολόγιο νερού

Τριάντα, ίσως και περισσότερα χρόνια το θέμα του πόσιμου νερού ταλαιπωρεί όλους εμάς που ζούμε, λίγο ως πολύ,  στην Αίγινα. Έχει γίνει μόνιμο θέμα προεκλογικής αντιπαράθεσης ενώ η σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ με υποθαλάσσιο αγωγό πρωταγωνιστεί τις τελευταίες τετραετίες. Πληροφορούμαι τώρα ότι ο Σάκης έχει κάνει επαφές και προσπαθεί να «δώσει» το νερό στην ΕΥΔΑΠ. Είναι μια καλή περίπτωση αν πετύχει, αλλά θα περιοριστώ να πω ότι την ΕΥΔΑΠ δεν την συμφέρει μια τέτοια λύση. Τελευταία στο τραπέζι των συζητήσεων έχει έρθει και το θέμα της αφαλάτωσης που πιστεύω ότι θα απασχολήσει την Δημοτική Αρχή τους επόμενους μήνες.
Τώρα το βέβαιο είναι ότι το μειωμένο τιμολόγιο του νερού θα καταργηθεί και η τιμή του κυβικού θα ανέβει. Το πόσο θα ανέβει δεν έχει καθοριστεί ακόμα αλλά από πληροφορίες που έχω η προηγούμενη Διοίκηση θα το πήγαινε στα 3 ευρώ το κυβικό. Επίσης το πάγιο θα ξανάρθει στα 4 κυβικά από τα 8 που το είχε πάει η Διοίκηση Κουκούλη.
Το μειωμένο τιμολόγιο που έβαζε τον Δήμο μέσα δεν είχε νόημα αφού εξυπηρετούσε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες σε βάρος άλλων. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξει η Δημοτική Αρχή Σακκιώτη είναι η προστασία της φιστικιάς. Θα μπορούσε η τιμή νερού να είναι μειωμένη σε μικρούς φιστικοκαλλιεργητές (μέχρι 4 στρέμματα) τα δύο τελευταία δίμηνα πριν την συγκομιδή. Θα είναι μια μικρή βοήθεια στη διατήρηση της φιστικοκαλλιέργειας που είναι και το εθνικό προϊόν του νησιού μας.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι ,να το δουμε .Ολοι ημαστε ισοι.Γιατι οι επαγγελματιες να ειχουν μειωμενη τιμη νερου; Αφου κερδίζουν . Εδω ειχαν τα μοναστηρια μειωμενη τιμη νερου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι κόλλημα είναι αυτό με την προηγουμένη Διοίκηση
Οι προηγουμενοι Θα πηγαιναν το νερο 3 ευρω κυβικο -Μαλλον αυτοί φταίνε που θα(αν) το ανεβάσει ο ΣΑΚΗΣ . τι άλλο μπορεί να υπονοεί τέτοια αναφορά , παράλληλα μας προϊδεάζεται για κάτι που έρχεται.
Οι προηγούμενοι Ειχαν 8 κυβικα το παγιο - ο ΣΑΚΗΣ θα το κανει 4 – ( υποθετω στα πλαίσια κοινωνική πολιτικής) - Καλα ποιοι ευνοούνται με μείωση παγίου ? Ο Αιγινιτης μονιμος κατοικος που εκ των πραγμάτων η κατανάλωση του ξεπερνά τα 8 κυβικά ?
Κανείς δεν είχε ακούσει τον πρώην Δήμαρχο και τον πτερουδη που πάντα έλεγαν ότι το καλλίτερο σενάριο για τον Δήμο είναι να αναλάβει η ΕΥΔΑΠ την διαχείριση του νερού , η ΕΥΔΑΠ βέβαια ούτε να το ακούει δεν θέλει - η προσπαθεια και του ΣΑΚΗ προς αυτήν την κατεύθυνση ειναι μια λογική συνέχεια
Το μειωμένο τιμολόγιο οπου υπάρχει αν καταργηθεί (προσωπικά αμφιβάλω ) θα είναι θετικο βημα μεχρι σήμερα κανένας Δήμαρχος δεν το τόλμησε χωρίς εξαιρέσεις.
Αφαλατώσεις που ήσαν τόσα χρόνια? το νέο αυτό σενάριο έπεσε στο τραπέζι από τα συμφέροντα για να ανακόψει την δυναμική του υποθαλασσίου αγωγού, που για πρώτη φορά φαίνεται να έχει προχωρήσει και κάποιοι άρχισαν να ανησυχούν.

Ανώνυμος είπε...

Προς 7:24
Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα.Το ειδικό τιμολόγιο του νερού ήταν μια ψηφοθηρική πολιτική της προϊγούμενης Διοίκησης,εντελώς άδικη η οποία πρέπει να καταργηθή.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟ,ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ?ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΦΥΣΤΙΚΙΕΣ Η ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

σΤΟΝ 7.24 ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 6 ΚΥΒΙΚΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ. αΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΚΥΒΙΚΑ. ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 8 ΚΥΒΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

8.37 αυτοί που εχουν πάνω απο 4 στρεμματα φιστικιεσ είναι επαγγελματίες αγρότες. Αρα κερδιζουν απο την καλλιεργεια τους. Ενω αυτοί που ειναι μεχρι 4 στρεμματα συνηθως ειναι ερασιτεχνες οπως λες και πρεπει να τους βοηθήσουμε να μην τα κάνουν οικόπεδα αλλα να τα διατηρησουν ως καλλιέργειες. Νομιζω οτι θα συμφωνησεις με αυτη τη λογική.

Ανώνυμος είπε...

Etsi pou pigainei o Sakis tha ftasoume na poume pou eisai Koukouli?? Na min to ziso kai auto!!

Ανώνυμος είπε...

απο την νεα εποχη
'''
Αυξήσεις στην τιμή του νερού για μικρούς και μεσαίους καταναλωτές & για επαγγελματίες, μείωση στους μεγαλοκαταναλωτές!
'''

Ανώνυμος είπε...

ποτε θα καταλαβετε οτι ειστε πλεον διοικηση;;;οτι πασχιζατε για αυτο δεκαετιες;;;δεν θα επρεπε να ειχατε ετοιμες λυσεις;;;για ποσο και για ποσα θα φταινε οι προηγουμενοι;;;γι αυτο τους τιμωρισε ο κοσμος και εβγαλε εσας...αν συνεχισετε ετσι,γρηγορα αυτη η καραμελα θα σας κατσει στο λαιμο...σταματηστε και καντε αυτο που πρεπει...

Ανώνυμος είπε...

Πώς είπατε παρακαλώ; Πόσιμο; Δεν κόβουμε τις μαλακίες βραδιάτικα;

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις τι την ψάχνετε; Αυτοί πηδήξανε και τα μαθηματικά. Και να σκεφτείς ότι ο Κουκούλης σαν δάσκαλος δεν είχε ποτέ καλή μεταδοτικότητα στα μαθηματικά. Μόνο στις πουστιές και στισ μαλακίες.
Φετυχιστής

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειναι ρε διοίκηση; Αυτοι; Το αλλο με τον Τοτο το ξερετε; Φασκελοκουκουλωνε. Ας οψονται οι μαλακες της ΝΔ που πηγανε μαζι τους και τους βγαλανε, γαμω την ατυχια μας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΗΤΑΝΕ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Ο ΜΟΥΡΤΖΑΡΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕς ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΜΕ. ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΑΣ. ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί ήτανε πανέτοιμοι να κυβερνήσουνε το Δήμο, όπως κακιά ώρα ο Γιωργάκης ήτανε να κυβερνήσει τη χώρα. Ένα τέτοιο πράμα να πούμε.Δεν είδατε που οι μαλακίες άρχισαν από την πρώτη μέρα;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Φετυχιστή άρα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Έχεις δει εσύ κανένα πολιτικό να σου λέει την αλήθεια ; Πολύ κατάλληλος και μπράβο στο Σακκιώτη που τον έβαλε σε αυτή τη θέση, για να μας δουλεύει. Όσο για τα μαθηματικά του, για τη δουλειά που κάνει είναι άψογα. Ένα πακέτο Παπακωνσταντίνου ας πούμε του Δήμου της Αίγινας. Λέτε να μας φέρει και το Δ.Ν.Τ;

Ανώνυμος είπε...

11:53 μ.μ. AS OPSETE H MALAKIA POY SE VARAEI AKOMA, GIATI TOTE POY EVGALES TON KOYKOYLI PIDIKSATE THN AIGINA KAI AKOMA H IDIA MALAKIA SE VAREI.... SOTIRA FERATE 3.5 XRONIA TO NISI PISO. SE TETIA PLANI ZOYSATE KAI PROSPATHISATE NA KIMISETE KAI EMAS ME TO YPOXIRIO SAS THN N3.

Ανώνυμος είπε...

Ο πραγματικός σωτήρας Σακκιώτης κατάφερε μέσα σε 2,5 μήνες και ένταξε τα χερσαία έργα στο ΕΣΠΑ, ενώ ο Κουκούλης που πήδηξε την Αίγινα τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα! Με τέτοιο μυαλό, πώς να μη τους λές όλους μαλάκες;