Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αυξήσεις χωρίς πρόγραμμα


Αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης, αυξήσεις και στα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων.
Στη προσπάθεια του να βρει χρήματα ο νέος Δήμαρχος επέλεξε τον δρόμο των αυξήσεων στα τέλη. Στην ύδρευση το 10% μπορεί να μην είναι μεγάλο αλλά φαίνεται ότι δεν δίνει λύση στο πρόβλημα. Οι απαλλαγές είναι περισσότερες και δεν θα μπορεί να τις καλύψει το ποσοστό του 10%. Εχω την εντύπωση ότι ο στόχος του Δημάρχου, η εισροή περισσότερου χρήματος στα  ταμεία του Δήμου, δεν θα επιτευχθεί. Σύντομα επομένως αναμένεται η επαναφορά του θέματος εφόσον θα παρακολουθείται ο προϋπολογισμός του.

Στα τέλη κοινοχρήστων χώρων οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες και τις θεωρώ ανεπίτρεπτες αυτόν τον δύσκολο καιρό. Τα μπαράκια και τα καφενεία εκτός της παραλιακής ζουν με τον κίνδυνο της επόμενης μέρας. Τα υπόλοιπα καταστήματα κρατούν στο χέρι το λουκέτο και αργά ή γρήγορα θα το χρησιμοποιήσουν. Ερχεται τώρα και ο Δήμος να τους πει με τις αυξήσεις να βάλουν το λουκέτο μια ώρα αρχύτερα. Αυξήσεις που ξεπερνούν το 100% και μέχρι στιγμής σε κανέναν ελληνικό Δήμο δεν έχουν εφαρμοστεί. Στα μόνα καταστήματα που θα μπορούσε να επιβάλλει ο Δήμος μια γενναία αύξηση είναι τα θερμοκήπια της παραλιακής τα οποία κατήργησαν την έννοια του πεζοδρομίου και του κοινόχρηστου χώρου. Δημιουργήθηκαν κατασκευές, εσωτερικοί χώροι, ένα δεύτερο κατάστημα με μηδαμινό μίσθωμα. Δεν είναι ντροπή για τον κ. Σακκιώτη να πάρει πίσω αυτές τις υπέρογκες αυξήσεις και να επιβάλει ένα μίσθωμα στα παραλιακά θερμοκήπια.
Στην αναμονή…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλοντας να βοηθήσω τους φίλους αναγνώστες του blog ώστε να έχουν ιδία άποψη για τα νέα κόστη του νερού και να τα συγκρίνουν με το παλιό τιμολόγιο, συστήνω τον σύνδεσμο Υπολογίστε τον λογαριασμό νερού
Επίσης θα ήθελα να ζητήσω απο τον διαχειριστή του blog να συμπεριλάβει το aegina.net στις χρήσιμες εξωτερικές συνδέσεις του.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στην τιμολόγηση του Νερού , φαίνονται να έγιναν πρόχειρα και υπό την πίεση κάποιων συμφερόντων και ισως προεκλογικων δεσμευσεων , αλλιώς πως εξηγείτε ότι στην σχετική επίσημη εισήγηση παρουσιάζεται το έλλειμμα του νερού για το 2010 στις 188.000 ευρω ενώ με τις προτεινόμενες αλλαγές υπολογίζεται το έλλειμμα για το 2011 στις περίπου 700.000 ευρώ ,παρά τις αυξήσεις 10-17% στις μεσαίες κλίμακες καταναλωτών. Αν το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο για τα οικονομικά του Δήμου , γιατί αυτή η αλλαγή προς το χειρότερο αποτέλεσμα ?

Ανώνυμος είπε...

Στην προηγούμενη ανάρτηση αναφέρεται ότι οφελούνται οι φτωχοί από την κατάργηση του πάγιου των 8 κυβικών, ότι το ειδικό τιμολόγιο ήταν άδικο, ενώ είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι οι οφελούνται οι μεγαλοκαταναλωτές που πλήρωναν 8 ευρώ το κυβικό. Προτάθηκαν λοιπόν αυξήσεις αλλά το έλλειμμα θα ανέβει από τις 180.000 ευρώ στις 700.000, ενώ πρόσφατη επιστολή του Κουκούλη προς τον Σακκιώτη τον προειδοποιεί ότι το έλλειμμα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2 εκατ. ευρώ.
Ας υποθέσουμε ότι η επιστολή έγινε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Τα υπόλοιπα πώς εξηγούνται;

Ανώνυμος είπε...

Γεμισαν τα πεζοδρομια και εκτος των θερμοκηπιων της παραλιας με καρεκλες . Τελικα Κε Δημαρχε απο που θα περναμε για την βολτα μας η την εργασια μας ? Μηπως πρεπει να αρχισει η Δημοτικη Αστυνομια να κοβει προστιμα γιατι σε λιγο θα αρχισει η αυτοδικια . Μην κανετε στραβα ματια .Δεν διοικοιτην Αιγινα το ΑΙΑΚΕΙΟ και η ΡΕΜΒΗ.