Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η διαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο!

Προεκλογικά ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Σακκιώτης είχε κάνει σημαία της παράταξης του την διαφάνεια. Είχε δηλώσει ότι θα υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες σε κάθε έργο του Δήμου, σε κάθε απόφαση μακριά από κάθε λογής συμφέροντα. Δυστυχώς φαίνεται ότι οι συνεργάτες του ακολουθούν άλλον δρόμο.
Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έγινε η πρώτη ανάθεση έργου χωρίς να τηρηθούν οι βασικές αρχές ανάθεσης έργων με διαφάνεια. Κλήθηκαν εργολάβοι να δώσουν προσφορά για τον καθαρισμό του λιμανιού της Βαγίας. Ο –Α- έδωσε 3.000 € για όλον τον καθαρισμό και την μεταφορά. Ο –Β- έδωσε για την μεταφορά 55 € το φορτηγό και την εκσκαφή δωρεάν. Ο Πρόεδρος όμως, επειδή του παρέχει το δικαίωμα ο νόμος, ανέθεσε σε τρίτον που παίρνει 700 ευρώ την ημέρα εκσκαφή και 50 ευρώ το φορτηγό μεταφορά.
Και ρωτάω τώρα πρώτα τον Δήμαρχο και μετά τον Πρόεδρο του ΔΛΤ.
Με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσουν την διαφάνεια και θα αλλάξουν την νοοτροπία που επικρατούσε από τις προηγούμενες διοικήσεις; ‘Η μήπως θα φωνάξουν τους «ριγμένους» θα τους αναθέσουν κάποιο άλλο έργο κι όλα μέλι και γάλα;
Τελικά σε αυτόν τον τόπο θα αλλάξει τίποτα για το καλύτερο;

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι, διάβασα και τα ερωτήματα στη Νέα Εποχή. Κάτι περίεργο μυρίζει στη Βαγία και δεν είναι τα φύκια

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ήταν όλο; Εγώ περίμενα ότι θα πάει ο Σκλάβαινας να κάνει καταγγελία ότι το έργο γίνεται χωρίς άδεια!
Πάντως να ξέρετε ότι επί Μούρτζη δεν είχε ακουστεί τίποτε. Πρώτον γιατί υπήρχε ψιλοαδράνεια και δεύτερον, όταν ρώταγαν κάτι για το Λ.Τ. ο δήμαρχος τους έλεγε επιτιμητικά: "Το Λ.Τ. έχει διοίκηση, να πάτε να τη ρωτήσετε:!
Ενώ ο Σακκιώτης στο συμβούλιο τί έλεγε προχτές; "Δικό μας είναι το Λ.Τ., όλοι μαζί θα αποφασίσουμε". Τι τις ήθελες τέτοιες δηλώσεις αρχηγέ, με πρόεδρο το Βάρτζελη;

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα χωριό της Βοιωτίας πιάσανε τον πρόεδρο της Κοινότητας που ανέθετε όλες τις εκσκαφές σε συγκεκριμένο εργολάβο. Τελικά κάτι στράβωσε στη σχέση και αποδείχτηκε ότι ο εργολάβος μετέφερε 20 φορτηγά αλλά πληρωνόταν για 30 και τα 10 πήγαιναν στον Πρόεδρο για αγαθοεργίες!

Ανώνυμος είπε...

DASKALE POY DIDASKES KAI NOMO DEN EKRATIS. AYTA MAS LETE TORA??? PITE KAI KAMIA ALITHIA RE PAIDIA PERI DIAFANIAS LEO. AYTA PLIRONI H AIGINA KAI PA'I' OLO OROS TA PISO, TA PSEMATA KAI TIN PARAPLIROFORISI. ESENA APO TO XORIO TIS VIOTIAS ROTA KALITERA AYTON APO TIN AFRIKI NA SOY PH GIA DIAFANIA, NTROPI....

Ανώνυμος είπε...

Καλά τον εργολάβο της Βαγίας τον ξέρουμε. Ο Α και ο Β εργολάβος με τις προσφορές ποιοί ήταν;
Μπορεί να μου πει κάποιος.

Ανώνυμος είπε...

11:41 Γιατί δεν μας γράφεις εσύ την αλήθεια για τη διαφένεια. Για το ψητό δεν μας μίλησες.

Ανώνυμος είπε...

Οι δυο εργολάβοι που έδωσαν τις προσφορές ήταν ο Ρεκλείτης και ο Κοπανάς οι οποίοι πήγαν και στην Δήμαρχο και έκαναν φασαρία.

Ανώνυμος είπε...

11:55, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Σαν συνταξιούχος, την έχω βρει με τα blogs και σπάω αφάνταστη πλάκα. Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, θα υπάρχουν περί τα 2.000 σχόλια για αυτούς που τα έφαγαν, για τα λαμόγια, για τους άρπαγες, για τους παρτάκηδες, για τους πληρωμένους εθελοντές και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.
Και λέω: καλά, όλοι αυτοί τα ξέρουν, οι μόνοι που δεν τα ξέρουν και δεν μπορούν να τα ανακαλύψουν είναι ο Σακκιώτης και ο Γκότσης; Εκεί οι περισσότεροι (όπως βλέπεις) δεν απαντούν. Υπάρχουν όμως και οι οσιομάρτυρες: "Όλοι στο κόλπο είναι", απαντούν με ύφος που δεν σηκώνει αντίρρηση. Μπορείς να καθαρίσεις με το μαλάκα, που είναι και φανατίλα του κερατά; Μην το προσπαθείς!

Ανώνυμος είπε...

Και αυτός που πήρε τη δουλειά ποιός ήταν; Για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τις νέες συμμαχίες!

Ανώνυμος είπε...

Το πράγμα είναι απλό.Από την στιγμή που ο κανονισμός δίνει στον πρόεδρο το δικαίωμα να κάνει απευθείας ανάθεση,τι το ψάχνεται;Αλωστε ας μη κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, η ίστορία με το Λιμενικό Ταμείο ειναι γνωστή.Το ποιό λαμόγιο,το ποιό πεινασμένο μάτι,εχει στόχο ζωής την καρέκλα του προέδρου στο ΔΛΤ.Τώρα γιατί παριστάνουμε τους Αβδυρίτες;Στο σημερινό πρόεδρο θα πρέπει να θυμήσουμε ,οτι η έποχή που τα κόμματα εξουσίαζαν εχει περάσει.Η "χρυσή" δεκαετία που ο πρωθυπουργός της χώρας δικαιολογούσε τα δωράκια στον εαυτό τους πέρασε.Ας αρκεστεί στη διπλομησθία.Φτάνει για την οικοδομή που ετοιμάζει.Το έπόμενο στραβοπάτημα θα πρέπει να το σταθμήσης καλά.Αύτό είναι προειδοποίηση.Ας πούμε ότι σαν καινούργιος στο μεϊντάνι εχει το δικαίωμα να "αστοχήσης" μια φορά.Επόμενη δεν εχει.

Ανώνυμος είπε...

3:02 ESENA APO THN PROHGOYMENI, SINEXIZETE KAI STIN EPOMENI MALAKIA, XORIS STAMATIMO. DEN VARETHIKES PIA - EKLOGES TELOS - ELEOS EISAI POROMENOS.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη κύριε "ανώνυμε" 1:03,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τα κορακίστικα που γράφεις και συντάσεις.Κάτι περί πόρωσης,γιατί;Γεγονότα περιγράφω και προειδοποιώ,που το βλέπης το κακό και την πόρωση;Αν ζητάς έλεημοσύνη για την άδυναμία έκφρασης που έχεις,εγώ είμαι άκατάλληλος.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΚΗΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΑΡΤΖΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΒΑΡΩΤΣΟΥ; ΤΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Ton Γιαννη Πουντο δεν ειχα ξαναδει τόσο εκφραστή μίσους. Ψαχνω να βρω το επίθετο που του ταιριαζει αλλα δεν μου ρχεται. Αν συνεχίσει έτσι θα χάσει κι άλλα κιλά από την στενοχώρια του. Καλά δεν καταλαβε ακομη οτι πρεπει να εγκαταλειψει τους τεως αν θελει να ορθοποδήσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ. Πούντος πορεύεται με τον Πτερούδη. Μου άρεσε που εξαγριώθηκε με τον πρόεδρο που άφησε την Τιτίνα. μια σύμβουλο να μιλήσει. Αυτός φαίνεται ξέχασε τη θητεία του όταν άφυηνε τον Ντρη και άλλους να κατευθύθνουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Φαίνεται ότι μαζί με τα κιλά χάνει και τα μυαλά.

Ανώνυμος είπε...

11:30 TON EMPODIZI TO KEFALOSKALO GIA TIN ORA, PANTOS H METAFORA TIS EINAI SIGOYO OTI THA GINI SINTOMA. EKTOS APO TO FANARI TOY MPOYZA EXETE KAMIA ALI PROTASI ??? GIATI NA XREONOYME KAPIOYS POY HTAN IPOXREOMENOI NA AKOLOYTHOUN TIS ENTOLES TOY STRATIGOY PTERO-ROYZ.

Ανώνυμος είπε...

Στου Καπράλου,να γίνει περιοχή καλλιτεχνών,να πάνε όλλα τα καλλιτεχνήματα εκεί.Σίγουρα θα πάρει αξία εκεί,γιατί εδώ που είναι αδικείται.