Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Διατήρηση ή νέα οργανωτική επιτροπή;


Το θέμα της οργανωτικής επιτροπής του Φιστίκι Φ. βρίσκεται στην επικαιρότητα. Αιτία το δίλημμα, διατήρηση παλιάς οργανωτικής επιτροπής ή δημιουργία νέας;
Ο Δήμαρχος κλείνει στην δεύτερη επιλογή, δηλαδή δημιουργία νέας οργανωτικής επιτροπής που μπορεί να περιέχει και μέλη της παλαιάς. Αντίθετα τα πρωτοκλασάτα μέλη της παλαιάς οργανωτικής επιτροπής επιθυμούν την διατήρηση της με την προσθήκη ίσως και νέων μελών.
Εγώ πιστεύω ότι ο Δήμαρχος ή μάλλον οι υπεύθυνοι των πολιτιστικών έπρεπε να ζητήσουν από τους πολίτες να δηλώσουν το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για να συμμετάσχουν σε μια τέτοια επιτροπή. Εάν οι συμμετοχές ήταν πολλές, που δεν το πιστεύω, τότε θα μπορούσε να υπάρξει διαλογή και προτάσεις, Γιατί πάνω απόλα αυτοί που θα συμμετάσχουν σε μια οργανωτική επιτροπή πρέπει να έχουν την όρεξη για δουλειά αλλά και να αγαπάνε αυτό που θα κάνουν.
Μη ξεχνάμε ότι εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο του χρόνο ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος της κοινωνίας, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Και επειδή ο εθελοντής μπορεί να είναι οποιασδήποτε ηλικίας, οικονομικής κατάστασης, ακαδημαϊκού υπόβαθρου, τότε εύκολα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι όλοι οι πολίτες μπορεί να είναι εθελοντές. Επομένως δεν είναι δυνατόν να δοθεί η έννοια της μονιμότητας στον εθελοντισμό.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα γράφεις. Επρεπε να ζητηθούν συμμετοχές και μετά να αποφασίσουν για την επιτροπή. Ολα τα άλλα είναι κουραφέξαλα.

Ανώνυμος είπε...

Τα κουραφέξαλα είναι οι συμμετοχές που λέτε. Αφού το ξέρετε όλοι πως η σύγκρουση ήταν προαποφασισμένη, τι κάνετε ότι δεν το ξέρετε;

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί ο δήμαρχος να μην ήθελε τον Ντρη γιατί τον αντιπολιτεύεται. Λάθος του δημάρχου αλλά εγώ το προσπερνάω και λέω, χρειάζονται όλα τα υπόλοιπα που έγιναν; Εσείς μου λέτε ότι ήταν προαποφασισμένο. Εγώ δεν το πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Η Αίγινα είναι μικρό μέρος και όλα μαθαίνονται. "Αν βάλουμε τους τάδε και τάδε, τι θα πούμε μετά στους οπαδούς μας;". Αυτό ήταν το επιχείρημα αυτων που τα προαποφάσισαν. Όλοι καταλαβαίνουμε ποιοί ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι που διαβάζω στους θυροφίλαθλους είναι ότι η οργανωτική επιτροπή είναι ανοικτή σε όλους. Δηλαδή μπορεί να φτάσει και τα 100 μέλη; Πως θα συνεδριάζουν μετά;

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ;

Ανώνυμος είπε...

o δημαρχος ειναι και αποδειχτηκε κατωτερος των περιστασεων...αυτοδιαψευδετε καθημερινα,νομιζει οτι διοικει την τοπικη του πασοκ...αυτος ελεγε τον σεπτεβρη οτι το φεστιβαλ θα το κανουν οι ιδιοι,αλλα τοτε μαζευε ψηφαλακια,για να μην πω για τις συναντησεις προεκλογικα με την νεα εποχη και τους ενεργους πολιτες και τι ελεγε τοτε...ψεμα στο ψεμα...και οσο ειναι νωρις πρεπει να καταλαβει οτι οι ψηφοφοροι της αιγινας ειναι περιπου11500 κΑΙ αυτος πηρε 2800..που και απο αυτους οι περισοτεροι ηθελαν την ιδια οργανοτικη επιτροπη...ο σακης ομως προτιμησε να κανει το χατηρι σε λιγους δεκαδες σκληροπυρηνικους...μεγα λαθος δημαρχουκο...εισαι πολυ μικρος τελικα...και το χειροτερο,εισαι ψευτης

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πήραν τα μυαλά του Σάκη αέρα; Μήπως δεν διοικεί τον Δήμο ο Σάκης; Το έχετε σκεφτεί αυτό; Μήπως πίσω από τον Σάκη είναι άλλοι που παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις; Ο Νεκτάριος και ο Φίλιππος θα στέκονται προσοχή. Μόνο ο Βάρτζελης τον κατευθύνει. Λέτε να διοικεί αυτός;

Ανώνυμος είπε...

Ο Σακκιώτης είναι ανασφαλής και γίνεται αυταρχικός. Κατά τα άλλα και γω πιστεύω ότι το είχαν αποφασίσει από πριν να φτιάξουν άλλη οργανωτική. Το πήγαιναν λάου -λάου, να πάρουν δυό τρεις πιο άχρωμους, να κόψουν αντιδράσεις και όταν τις είδαν έκαναν αυτά που διαβάσαμε. Κακό του κεφαλιού τους αλλά και του δικού μας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που λέει ότι η οργανωτική επιτροπή δεν μπορεί να είναι ανοιχτή γιατί θα έφτανε να έχει 100 μέλη δεν έχει καλό επιχείρημα.
Πρώτα απ' όλα, θυροφίλαθλους ονόμασαν αυτούς που μπαίνουν και γράφουν ένα φανατισμένο κείμενο χωρίς επιχειρήματα.
Η οργανωτική επιτροπή ήταν ανοιχτή επί δύο χρόνια, χωρίς να παρατηρηθεί συνωστισμός. Έδώ παρακάλαγαν τον Παπαργύρη και τον Καλαμάκη να έρθουν. Στην οργανωτική επιτροπή δεν πάει ο κάθε εθελοντής που θέλει κάτι να προσφέρει. Πάνε εκπρόσωποι φορέων και άτομα με ειδικές δυνατότητες, που μπορεί να αναλάβουν μια συγκεκριμένη δουλειά.
Αυτή ήταν η πραγματικότητα που διάλυσε ο Σακκιώτης.

PONTIX είπε...

Πολύ καλά τα λες, αρκεί βέβαια να μην μονοπωλούν κάποιοι τον εθελοντισμό έναντι ανταλλαγμάτων. Το ίδιο βέβαιο είναι πάλι ότι τους εθελοντές, αν μη τι άλλο οφείλουμε να τους τιμούμε για την ανιδιοτελή προσφορά τους, χωρίς να λογαριάζουμε σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν ή ποιο Δήμαρχο ψήφισαν. Νομίζω ?

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο ντρης ή ο θοδωράκης ή οποιοσδήποτε άλλος στην οργανωτική επιτροπή. Για μένα αυτός που συμμετέχει ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ να προσφέρει και η προσφορά του πρέπει να είναι αποδεκτή από όλους. Την σημερινή μέρα είναι κομάτι δύσκολο ο εθελοντισμός και δν πρέπει για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να του κλεινουμε την πορτα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε PONTIX έχει φορεθεί πολύ αυτό το κουστουμάκι των "ανταλλαγμάτων" (άλλοι το λένε κονόμας) των εθελοντών. Γιατί δεν βγαίνει κάτι (τόσο δα) συγκεκριμένο, να γίνει της Πόπης και να καταρρεύσουν οι "αντίπαλοι"; Ιδίως τώρα που τα βιβλία της ΚΕΔΑ υπάρχουν στο Δήμο; Μήπως οι φήμες είναι όλες βρώμικες;

PONTIX είπε...

Αγαπητέ κύριε 6:49 έχετε απόλυτο δίκαιο, αν και όπως αντιλαμβάνομαι δεν αντιληφθήκατε την έννοια των όσων έγραψα. Ακριβώς επειδή έχουνε την ΚΕΔΑ και επειδή ήτανε και οι ίδιοι στην ΚΕΔΑ, θα έπρεπε όσους έκαναν λαδιές να τους καρφώσουν με την καρφίτσα στο εντομολόγιο, αλλά τους άλλους να τους δικαιώσουν και να τους τιμήσουν. Γιατί δεν ήταν όλοι οι εθελοντές λαμόγια ή μισθωτοί. Αλλά εδώ δεν κάλεσαν και αυτούς που κατέβηκαν μαζί τους ή αυτούς που τους υποστήριξαν με νύχια και με δόντια. Ένα μικρό καλαμάκι αρχίζουν να το καβαλάνε. Ακόμα δεν έχει φούντα, όπως αυτό που είχανε οι Κουκουλικοί. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους φυτρώσει στο μέλλον.