Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Σκόπελος

Στο σημερινό δελτίο τύπου του Δήμου για τη δημιουργία Τουριστικού Παρατηρητηρίου αναφέρει: «Στα πλαίσια της λειτουργίας του νεότευκτου αυτού θεσμού, ο οποίος θα βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές, θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς, με στόχο να δημιουργηθεί μια δομή σε τοπικό επίπεδο που θα διαχειρίζεται τα σχετικά θέματα. Έτσι αξιολογώντας τα στατιστικά στοιχεία, θα καταθέτει εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, λειτουργώντας όχι απολογιστικά, αλλά παρεμβαίνοντας ουσιαστικά και έγκαιρα όπου απαιτηθεί».
Το επόμενο κείμενο είναι από το δελτίο τύπου του Δήμου Σκοπέλου: «Σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας του νεότευκτου θεσμού, που θα λειτουργήσει με πρωτοβουλία του Δήμου Σκοπέλου, βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές. «Θα καλέσουμε τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να δημιουργήσουμε μια δομή που θα ασχολείται αποκλειστικά με τον τουρισμό, θα χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρακτικές, προκειμένου να αξιοποιήσει στατιστικά στοιχεία και στην συνέχεια θα καταθέτει εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο,  για το πώς μπορού με να χειριστούμε τα τουριστικά θέματα» επισημαίνει ο νέος Δήμαρχος Σκοπέλου».
Η ομοιότητα των κειμένων καταπληκτική. Μάλιστα προτείνω στον εδώ Δήμαρχο να αδελφοποιηθεί με τον Δήμαρχο Σκοπέλου ώστε να προχωρήσουν μαζί τα παρατηρητήρια. Εδώ δεν μπορούν να μπουν στο ΕΣΠΑ τα έργα ύδρευσης που έχει ανάγκη το νησί κι ο Δήμαρχος ονειρεύεται τα παρατηρητήρια. Εδώ δεν υπάρχουν σήμερα χρήματα να πληρωθούν οι μισθοί των μονίμων υπαλλήλων του Δήμου (Στις 27 ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η πληρωμή) και ο Δήμος προσπαθεί να δημιουργήσει νέους θεσμούς του Καλλικράτη.
Και μη ξεχνάτε αύριο συνεδριάζει η ΚΕΔΑ για την οργανωτική επιτροπή και τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΚΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ;

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ξέρει κανένας να μας πει οι γερμανοί ποιά είχαν ονομάσει παρατηρητήρια στο νησί μας;

Ανώνυμος είπε...

απότι γνωρίζω ο σάκις θέλει να αδελφοποιηθεί με τον Μολδαβό Δήμαρχο. Θα φερει στην Αίγινα Μολαδεβέζες πανήψυλες και θα ξαναβγει Δήμαρχος

Ανώνυμος είπε...

Αφού είσαι μέσα στην κατάσταση και έχεις και τις πληροφορίες, μπορείς να μου κλείσεις μία; Γιατί οι προηγούμενοι που τις έφερναν τα έχουν σπάσει από καιρό με το σάκις...

Ανώνυμος είπε...

Αν ο διαχειριστής ή κάποιος σχολιαστής ψάξει στο προεκλογικό πρόγραμμα του Σακκιώτη, θα βρει δεκάδες επιτροπές, γραφεία, διευθύνσεις, τομείς, συμβούλια και δεν συμμαζεύεται. Ο παράδεισος του γραφειοκράτη υπάλληλου!

Ανώνυμος είπε...

Φίλιππα που είσαι παιδί μου; Πάλι επανάσταση κάνεις;