Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Πως θα αυξηθούν τα έσοδα του Δήμου


Νυχθημερόν εργάζεται ο νέος ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου επί των οικονομικών θεμάτων και σύντομα θα εκδοθούν τα πρώτα αποτελέσματα. Φημολογείται ότι το  χρέος του Δήμου θα είναι αρκετά τσουχτερό, ίσως να ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Θα προσπαθήσω να ρίξω επί τάπητος μερικές προτάσεις για την αύξηση των εσόδων του Δήμου και νάχω και τις δικές σας παρεμβάσεις.
1. Τα παραλιακά καταστήματα έχουν αποκτήσει ένα χώρο μεγαλύτερο απότι το εσωτερικό κατάστημα. Λογικό είναι το μίσθωμα του καταστήματος επί του πεζοδρομίου του Δήμου να είναι τουλάχιστον ίσο με το εσωτερικό κατάστημα. Δηλαδή να πληρώνουν τουλάχιστον 20.000 ευρώ τον χρόνο. Οσοι δεν μπορούν να αφήσουν τα πεζοδρόμια ελεύθερα.
2.  Να μπουν διόδια στην παραλία. Οσοι θέλουν να κόβουν βόλτες στην παραλία θα πληρώνουν διόδια. Εξαιρούνται τα ταξί.
3. Να αυξηθεί το τέλος στα εισιτήρια των πλοίων που είναι υπέρ του Λιμενικού Ταμείου. Λιγότερο για τους επιβάτες και περισσότερο για τα ΙΧ δίτροχα και τετράτροχα.
4. Αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου. Ο Δήμος Αίγινας διαθέτει νησίδες που παραμένουν ανεκμετάλλευτες.
5. Να ερευνήσει τα τετραγωνικά των κτιρίων βάση των οποίων εισπράττονται τα τέλη καθαριότητας από την ΔΕΗ. Υπάρχουν πάρα πολλοί μετρητές της ΔΕΗ με τετραγωνικά ΜΗΔΕΝ.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τα διόδια της παραλίας, τα υπόλοιπα είναι καλά. Να περιοριστούν και οι δαπάνες, είναι σημαντικό.
ερίκος

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΠΩΣ ΤΑ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝ 3 ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ. ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΕΙΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μη στενοχωριέσαι φίλε, τα προβλήματα αυτά τα έχει αναλάβει ο Νεκτάριος.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν μπόρεσε ο Πτερούδης με διεθνή πείρα, θα μπορέση ο Νεκτάριος;

iakinthos είπε...

Αν ήμουν δήμαρχος θα έδιωχνα το γήπεδο και θα δημιουργούσα στον χώρο έναν κόμβο με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, την δημοτική αγορά κλπ. Δάνειο από την Τράπεζα για το στήσιμο και από την μίσθωση θα πλήρωνα το δάνειο και θα μου έμενε και χρήμα. Ασε που περιβαλλοντικά θα είχα λύσει πολλά προβλήματα

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το χρέος είναι 12 εκατ. ή 7;

Ανώνυμος είπε...

Ο Σάκης με τη βοήθεια Μπεντενιώτη έχει αρχίσει και μαζεύει λεφτά για τον Δήμο. Σε λίγο θα εκπλαγείτε όλοι.
νετ

Ανώνυμος είπε...

Εγω προτείνω να βάλουν εισιτήριο στους τουρίστες για να δουν το μεγάλο έργο "Η ΠΟΡΤΑ" του μεγάλου καλλιτέχνη Βαρώτσου

Ανώνυμος είπε...

Τα δύο αδελφά κατινίστικα blog (ο Αιακός είναι εκτός συναγωνισμού) ΑΙΓΙΝΑ με το NEW από μπρός κι' από πίσω, αφού ξεσκίστηκαν προεκλογικά, τώρα θέλουν να το παίξουν σοβαροί και θέλουν κουβέντα για τα προβλήματα του τόπου. Προεκλογικά συζητιώνται τα προβλήματα! Τότε όμως προείχε να βγεί ο Σακκιώτης και να κατασυκοφαντηθεί ο δήμαρχος. Θα τα λύσει λοιπόν ο Σακκιώτης, κουβέντα δεν γίνεται όποτε θέλουν οι Σακκιωτικοί διαχειριστές.
H αρχική δυναμική των blogs -αν ποτέ υπήρξε- εξαργυρώθηκε στην εκλογή Σακκιώτη. Γι' αυτό και δεν υπάρχει ανταπόκριση και ούτε θα υπάρξει. θα σας μείνει το blog σαν μια περιθωριακή ασχολία (αν μείνει).
Ειδικά το blog σας, που ομολόγησε ότι ήταν Σακκιωτικό, το γύρισε στο Γρηγοροπουλικό για να κόψει ψήφους από το δήμαρχο και πριν τις εκλογές ξανάγινε Σακκιωτικό, δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι είναι αδέσμευτο και θέλει το καλό της Αίγινας.

Ανώνυμος είπε...

προς τον 11:57 ρε φίλε εδώ ούτε ο Αγιος Νεκτάριος δεν θέλει το καλό της Αίγινας και εσύ το περιμένεις από ενα μπλοκ. Πολύ σοβαροφανής φαίνεσαι. Εμείς εδώ μπαίνουμε για να γράφουμε κανένα σχόλιο όποτε μας αρέσει ανεξάρτητα απο το τι γράφει το μπλοκ. Και κάτι ακόμα εσύ έχεις κολήσει στην προεκλογική περίοδο γιατί δεν έχεις χωνέψει ακόμα την ήττα. Περίμενε θα περάσουν 3 χρόνια και θα ξανασυναντηθούμε.
Ερίκος

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΕΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Περίπου 1000 καταναλωτές της ΔΕΗ έχουν δηλώσει μηδεν τετραγωνικά μέτρα. Τον τρόπο τον γνωρίσουμε. Το θέμα είναι να ενδιαφερθεί ο Σάκης να πάρει τον κατάλογο από την ΔΕΗ και νάβρει τους "έξυπνους" καταναλωτές της ΔΕΗ.
Λάκις

Ανώνυμος είπε...

Καλά, το blog σκίζει από σχολιαστές και από ιδέες! Οι εκλογές τέλειωσαν, τι το φυλάτε ρε παιδιά; Μήπως πέσει η "κυβέρνηση";

Ανώνυμος είπε...

Σας πείραξε που είπαν ότι ο Ερρίκος ήταν ο τρελός βασιλιάς και το εξαφανίσατε; Δεν καταλαβαινετε ότι έτσι καρφωνόσαστε ότι οι ίδιοι γράφετε και τα σχόλια;

Ανώνυμος είπε...

πως ξέρετε ότι ο νέος αντιδήμαρχος δουλεύει νυχθημερόν;

Ανώνυμος είπε...

Συκοφάντη 11:19 μηπως το εγραψες το σχόλιο σε άλλο μπλοκ. Δεν είσαι μονο συκοφάντης είσαι και παλιάνθρωπος που γράφεις ψέματα, ξεφτίλας.
Ερίκος

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο με το θέμα της ανάρτησης,αλλά μας αφορά.Στο AIAKOSREX,υπάρχει ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΑ για το 2010.Αξίζει να του ρίξεται μια ματιά.Αυτό που εγώ "εισέπραξα" οταν τον διάβασα,ειναι οτι αυτός που τον συνέταξε,πρέπει να μας περνάει για πολύ μαλάκες,ετσι να το πω χοντρά για να καταλάβουμε και την εκταση του θέματος.Ενα σημείο αναφέρω που ειναι χαρακτηριστικό...Αμοιβή λογιστή: 400€ χ 12 μηνες= 4800€.Δηλαδή πληρώσαμε λογιστή ο οποίος δεν εκανε την δουλειά του.Δεν ενημέρωνε τα βιβλία.Γιατί οπως μαθένουμε,οταν ζητήθηκαν τα βιβλία της ΚΕΔΑ από τον ελεκτή,ο υπεύθυνος αντιπρόεδρος του απάντησε,οτι δεν υπάρχουν.Γιαυτό βγήκατε εσείς να τα κάνετε καλύτερα.Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΑΜΙΓΟΣ είπε...

Ο ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. Η ΔΕΗ ΦΤΓΙΑΧΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΝΑΡΔΕΙΟ ΣΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΦΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ. ΑΣ ΜΗ ΠΑΙΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΙΚΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε ο Κουκούλης κάτι είχε ζητήσει και η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε! Ευτυχώς αναγνωρίστηκε! Κανείς δεν είπε ανόητε 10:11 ότι "είναι έργο δικό τους". Θα είναι έργο της ΔΕΗ, για το οποίο όμως προσπάθησε. Για το Εϋνάρδειο δεν μίλησε κανείς. Άκουσες εσύ τίποτε; Πώς "φρόντισε" ο Μπεντενιώτης; Όπως "φρόντισε" ο Καλός το Κυβερνείο; Αν δεν ξέρεις το "ανέκδοτο" με τον Καλό, ρώτα να σου πούνε.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ εμπαθής 12:05 και δεν αξίζει να αναπτύξω διάλογο μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο 12:05 είπε δύο πράγματα. Του απάντησαν ότι είναι εμπαθής. Όμφακες εισίν...

Ανώνυμος είπε...

Η Νεα Διοικηση του Δημου ψηφισε πρόσμιξη 600.000 κμ Νερο γεωτρησεων αγωγημοτητας 7000 με το νερο της ΕΥΔΑΠ . ακομα θυμόμαστε τον κ Μπεση και τον κ Σακιωτη να φωνάζουν πληρωνουμε νερο ΕΥΔΑΠ και θελουμε νερο ΕΥΔΑΠ , τωρα τι εγινε ? αρε Δασκαλε που Διδασκες

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΤΕΡΟΥΔΗΣ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΑΠΡΟΣΜΙΚΤΟ ΝΕΡΟ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά, έγινε χθές δημοτικό συμβούλιο και δεν ξέρει κανείς τίποτε; Τόσο απογοητευτική ήταν η πρώτη εμφάνιση, που έγινε "γαργάρα"; Πού πήγαν όλοι οι θυροφίλαθλοι; Κρύφτηκαν από ντροπή;
Κανένα επαινετικό σχόλιο; Τουλάχιστον για το γραμματέα...

Ανώνυμος είπε...

Ο πτερουδης δεν ελεγε ποτε τις παπαριες του Μπεση και του Σακιωτη εσυ 10.33 σιγουρα θα τρελαθείς με τα πισωγυρίσματα των εκλεκτων σας , η προσμιξη του νερου με γεωτρησεις σε ποσοστο Δημαρχιας Μουρτζη δηλαδη αλατονερο είναι μονο η αρχη