Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αντιδήμαρχοι ή Σύμβουλοι;

Αντιμέτωπος με το ταμείο του Δήμου που έχει χτυπήσει «κόκκινο» θα βρεθεί σε 15 μέρες ο νέος Δήμαρχος κ. Σακκιώτης, ο οποίος παράλληλα με την εφαρμογή των αλλαγών που προβλέπει ο «Καλλικράτης» πρέπει να αντιμετωπίσει και τα βαριά χρέη που αφήνει ο προηγούμενος Δήμαρχος.
Μόνο οι δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια ευρώ ενώ τα χρέη προς τρίτους ξεπερνούν τα επτά εκατομμύρια ευρώ.
Ο νέος Δήμαρχος ίσως να μην έχει ακόμα συνειδητοποιήσει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στον Δήμο και σκέπτεται να προσλάβει συμβούλους που θα τον βοηθήσουν στο έργο του.
Ηδη σήμερα πήρε μια γεύση από τους εργάτες του Δήμου που είχαν προσέλθει στο Δημαρχείο και απαιτούσαν να πάρουν τα χρήματα τους.
Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι από πλευράς δαπάνης του Δήμου είναι ένα σοβαρό ποσό που δεν βλέπω να βγαίνει μέσα στα στενά οικονομικά δεδομένα του Δήμου.
Τους πρώτους μήνες ο νέος Δήμαρχος θα πάρει δάνειο για να εξοφληθούν τα χρέη προς τους προμηθευτές ώστε τα έσοδα να μείνουν για την μισθοδοσία. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα θα δυσκολέψουν όπως ακριβώς συνέβη και με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Ιδια συνταγή, αύξηση του χρέους και αγώνας να καλυφθεί η μισθοδοσία. Δάνειο στο δάνειο δεν είναι λύση. Θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες. Κατά την γνώμη μου ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει ή αντιδημάρχους να ορίσει ή συμβούλους να προσλάβει. Και τα δύο πολύ δύσκολο.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έκανα ένα σχόλιο το απόγεμα στις 6 ότι αύριο που είναι αργία θα βγάλουν σχόλιο και βάλθηκαν να με διαψεύσουν. Έτσι κι' αλλιώς μόνοι μας τα διαβάζουμε!
Η πρόταση "ή αντιδήμαρχους ή σύμβουλους να προσλάβει", σημαίνει ότι το στελεχικό δυναμικό της νέας δημοτικής αρχής είναι ελλιπές; Σημαίνει ότι αν είχε εκλεγεί ο έτερος της δεύτερης Κυριακής, το στελεχικό δυναμικό θα ήταν πληρέστερο;
Δεν έχω ξαναδεί ιστοσελίδα να ομολογεί ότι χωρίς συμβούλους δεν ξέρει τι να κάνει. Μάλλον προετοιμάζεται το έδαφος για πεόσληψη "ημετέρων".
Μόνο να σκεφτεί κανείς ότι προεκλογικά διαφήμιζαν το Σακκιώτη ότι τον έχουν ζητήσει για σύμβουλο Δήμοι της Αθήνας!

Ανώνυμος είπε...

Το πνεύμα της ανάρτησης νομίζω ότι λέει αν είναι προτιμότερο να προσληφθούν συγκεκριμένοι σύμβουλοι αντι των αντιδημάρχων από άποψη οικονομική. Ο Κουκούλης είχε παρει την γυναίκα ενός εργολάβου που έπαιρνε όλα τα έργα για οικονομική σύμβουλο. Δεν νομίζω να έκανε τίποτα. Αυτό όμως που βλέπω σήμερα είναι ότι δεν φτάνει η μισθοδοσία.

Ανώνυμος είπε...

Αν παραιτηθούν από τους μισθούς τους όλοι, θα φτάνουν τα λεφτά;

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέει η ανάρτηση "να μείνουν λεφτά για τη μισθοδοσία", εννοεί τη μισθοδοσία των αιρετών. Γι' αυτούς δεν φτάνουν τα λεφτά και θα πάρουν δάνειο, όπως και ο Μούρτζης. Γι' αυτό συκοφαντούσαν τόσο τους προηγούμενους, για να φανεί ότι το να μη παίρνεις το μισθό σου είναι μια πολύ κακή πράξη, που δεν πρέπει ποτέ να ξαναγίνει (μερικοί είπαν ότι είναι και ύποπτη).

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα έχει! Οι "σύμβουλοι" τι ακριβώς θα κάνουν; Θα του βρίσκουν πηγές χρημάτων που τώρα κανείς από τους ΟΛΟΙΜΑΖΙ δεν τις ξέρει;
Διότι σύμβουλοι που να βρουν κάποιο πρόγραμμα εξειδικευμένο κλπ, το καταλαβαίνω. Αυτό όμως θα είναι για συγκεκριμένη δράση ή έργο. Τα λεφτά αυτά δεν θα πέσουν στο ταμείο του Δήμου! Άρα πώς θα βρεθούν τα λεφτά που λέτε ότι επειγόντως χρειάζονται για μισθούς και πληρωμές; Δάνειο ή μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών, όποιος ξέρει άλλη συνταγή ας μας δώσει μια μικρή γεύση.

Ανώνυμος είπε...

Αμα δεν ξέρεις τι κανουν οι συμβουλοι σε μια επιχειρηση διαλεξε πιο ευθυμα μπλοκ. Τωρα, πως θα βρεθουν χρηματα. Το ενα ειναι η μειωση των δαπανων, γιαυτο και το μπλοκ προφανως λεει αντιδήμαρχοι ή σύμβουλοι. Μπορει ο δήμος να εισπρατει ενα τελος απο τα πολιτιστικα μνημεια αν τα φτιαξει. Μπορει να εισπρατει ενα τελος από το μοναστηρι οπως γινεται και στη Παρο. Μπορει να παραγει ρευμα και να εισπρατει απο τη ΔΕΗ. Μπορει να αξιοποιησει τη περιουσια του και να του αποδίδει. Θες κι αλλους τροπους....

Ανώνυμος είπε...

2:41 : Θέλω κι' άλλους τρόπους!!!
θέλω να μας εξηγήσεις το τέλος από τα πολιτιστικά μνημεία (αν τα φτιάξει!) Θέλω να μας εξηγήσεις το πώς θα ειπράξεις τέλος από τον Αγ. Νεκτάριο και τη Χρυσολεόντισσα!
Θέλω να μας εξηγήσεις πώς θα εισπράξουμε τέλος από τις επιςκέψεις στη βιβλιοθήκη.
Αν θα επιλέξει ο δήμαρχος σύμβουλους και όχι αντιδήμαρχους, ποιό θα είναι το όφελος

Ανώνυμος είπε...

"Η γυναίκα του εργολάβου" όπως την αποκαλείτε, ουδέποτε είχε σχέση με τα οικονομικά του δήμου. Προσλήφθηκε ως μηχανικός, με βάση το βιογραφικό της, που απαιτείται να έχεις το ανάλογο πνευματικό επίπεδο για να το ξεφυλλίσεις... Και κάτι ακόμα: Ο Κουκούλης ήξερε ότι η συγκεκριμένη μηχανικός δεν τον είχε ψηφίσει, αλλά την προσέλαβε γιατί εκτίμησε τις δυνατότητές της... Οι καινούργιοι είναι απολύτως σίγουρο πως δεν θα ανανεώσουν τη σύμβασή της, που λήγει μέσα στον Ιανουάριο... Θα πάρουν οικονομολόγο και δάνειο οι "γνώστες"...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λέει ο/η κ. 2:41 τα έχει εισηγηθεί στη νέα δημοτική αρχή; Φαίνεται ότι έχει τρόπο...
Πώς το βλέπει, θα γίνει έστω ένα απ' αυτά που προτείνει; Θα τα θυμάται μετά από δύο χρόνια, να τα ξανακουβεντιάσουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΑΓΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΜΠΟΛΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Στα όσα ρώτησε ο 2:44 γαργάρα! Εξ άλλου μόνοι μας είμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Ωχ Ωχ !!Ωχ !! Τι μαθαίνω Νέα ομάδα Ορκωτών Λογιστών θα κάνει γενικό έλεγχο πριν αναλάβει ο Σάκης !!!
Γενικό έλεγχο από το 2006 μ.Χ.
.... και Πολιτικές(λέμε τώρα) και ποινικές ευθύνες για τους διαχειριστές κ.α.!!!

Άντε και καλά Χριστούγεννα !!!
(Αν και χλωμό το βλέπω ..)

Τελαμών.-
(ο Αιγινήτης ήρωας,
που πολέμησε δίπλα στον Ηρακλή)

Ανώνυμος είπε...

Σε όποιο μπλόγκ και να πας, βλέπεις τον Ωχ Ωχ Ωχ να λέει το ίδιο παραμύθι. Για να μη κουράζεται, το έχει κάνει copy -paste. Πόσο φοβάμαι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωχ ωχ ωχ Τελαμώνα των 12:30, ρώτησε ο Σάκης τον Κουκούλη, έχεις κανά υπόλοιπο στο ταμείο, να δώσω στους ορκωτούς λογιστές να έρθουν να σε ελέγξουν; Μπα, του απάντησε ο Κουκούλης, πρέπει να τα βρεις εσύ τα λεφτά.
Πάει κι' αυτή η ευκαιρία να δικαιωθείς! Πόσο συμπάσχω, δεν θα δούμε ποτέ την αλήθεια. Προτού ψηφιστεί ο ισολογισμός του 2006, ο Αιακός είχε αναρτήσει ψεύτικη ανάρτηση με ψεύτικο αποτέλεσμα. Πες μας εσύ την αλήθεια, σε εμπιστεύομαι!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε/α διαχειριστή Καλό Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

ένας από τους κύριους λόγους που έχασε ο Κουκούλης ήταν και τα τιμολόγια του νερού. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ?? Θα τα μειώσει ?? ( γιατί είχε κάνει κάποιες δηλώσεις αν θυμάμαι καλά )

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν τα τιμολόγια του νερού. Ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε τη λαϊκίστικη πολεμική που του έγινε για τα τιμολόγια. Ο τέως αντιδήμαρχος Καλοκέντης είχε πει ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο είχαν μπει μέσα πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Το ομολόγησε και ο Μούρτζης στο τελευταίο συμβούλιο, λέγοντας ότι μετά τα γεγονότα του Αύγουστου του 2005 (μείναμε από νερό) δεν τόλμησε να ζητήσει αύξηση.
Έγινε λοιπόν "κακός' ο Κουκούλης που έβαλε αύξηση και τώρα ψάχνουν τρόπο να μη γίνει "κακός" ο Σακκιώτης, που πολέμησε τις αυξήσεις.
Θα έπρεπε λοιπόν ο Κουκούλης να τους είχε πει: Αφού ο τρόπος που προτείνω δεν σας αρέσει, το θέμα αναβάλλεται και την επόμενη φορά θα μου φέρετε το δικό σας ισολογισμό νερού. Γιατί αν δεν τον φέρετε, θα είσαστε εκτός από απαράδεκτοι λαϊκιστές και αγράμματοι, γιατί χρειάζεται μόνο αριθμητική του δημοτικού.
Δεν ήταν του χαρακτήρα του οι συγκρούσεις, δεν τους έβαλε στη θέση τους, γι' αυτό πήραν το πάνω χέρι οι ανεύθυνοι λαϊκιστές. Ας κάτσουν τώρα να κάνουν ισολογισμό με τις μειώσεις που πρότειναν. Μπορεί βέβαια να πουν ότι τους αναγκάζουν τα χρέη του Κουκούλη. Αλλά ο λογαριασμός πρέπει να είναι ανταποδοτικός!

Ανώνυμος είπε...

Χριστούγεννα με το ζόρι. Nέα ανάρτηση στο aeginafirst. Μη τη χάσετε!

Ανώνυμος είπε...

Για πια αύξηση στο νερό μιλλάμε;Ο Κουκούλης έκανε ψηφοθυρική πολλιτική με το νερό.Ειχε ανοίξη φάμπρικα και χάριζε το νερό.Σε κάθε συμβούλιο μόνιμο θέμα ήταν 30-40 λογαριασμοί που θέλανε "διόρθωση".Το νερό στοίχίζει 2.89 € το κυβικό και το έδινε στο ειδικό τιμολόγιο 2.4€.Το άποτέλεσμα ηταν να ζητάει δάνειο για να καλύψη το ελλειμα.Χρηστή διοίκηση το λένε αυτό,αν δεν το ξέρεται.Γειάσου Πτερούδη με τα οικονομικά σου τεχνάσματα.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε το νερό στοιχίζει 2,89 και εγώ που δεν έχω ειδικό τιμολόγιο το πλήρωνα φτηνότερα; Τι λε ρε μεγάλε!