Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Στο στάδιο της κατασκευής


«Την τετραετία που πέρασε, την πρώτη θητεία μας, η Δημοτική Αρχή έκανε πολλά, όπως πολλά είναι προγραμματισμένα να γίνουν την επόμενη περίοδο.
Την πρώτη τετραετία έγιναν αυτά που χαρακτηρίζονται ως βασικά και ουσιαστικά για
ένα Δήμο και ήταν άμεσα απαραίτητα: το νοικοκύρεμα του Δήμου και η απαραίτητη
προετοιμασία για τα έργα που αφορούν τις υποδομές του νησιού, και χωρίς τα οποία
δεν νοείται ανάπτυξη της Αίγινας και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Έγινε πολλή δουλειά για τα έργα υποδομής, δηλαδή τα λιμάνια, την περιφερειακή οδό,
την αποχέτευση και, κυρίως, το μεγάλο θέμα της ύδρευσης. Έχει γίνει πολύ καλή και
ουσιαστική   προετοιμασία   με   τις   απαραίτητες   μελέτες,    τις   αδειοδοτήσεις,    τις
χρηματοδοτήσεις.
Η  επόμενη   τετραετία,   θα   είναι   η   περίοδος   της   υλοποίησης.   Όλα   αυτά   που
προετοιμάσαμε, περνάνε στο στάδιο της κατασκευής.»
Το πιο πάνω κείμενο είναι από δελτίο τύπου του Συνδυασμού «Αίγινα – Κίνηση Ευθύνης». Διακρίνω δυο θέματα προς συζήτησιν. Το ένα αφορά το νοικοκύρεμα του Δήμου και το άλλο ότι ο νέος Δήμαρχος που αναλαμβάνει σε λίγες ημέρες προχωρά κατευθείαν στο «στάδιο της κατασκευής» Υπάρχουν οι μελέτες, τα χρήματα και μένουν η δημοπρασία των έργων και η κατασκευή τους. Οσο για το νοικοκύρεμα πιστεύω ότι θα το δούμε τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου. Μη ξεχάσω και τον τίτλο άλλου δελτίου τύπου «Η Αίγινα αποκτά αποχέτευση!»

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τα ξεχάσεις! Αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις γιατί σε βαρεθήκαμε να αναμασάς τα ίδια και τα ίδια. Ο κόσμος με την ψήφο του αποφάσισε ότι οι θέσεις αυτές του Δημάρχου δεν τον έπειθαν, δεν τον ενδιέφεραν, ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε τι θα γινόταν αν ο Κουκούλης είχε εκλεγεί. Το τι θα κάνει ο Σακκιώτης είναι δικό του θέμα. Το αν θα καταφέρει να αξιοποιήσει την όποια προεργασία έχει γίνει θα δείξει. Αυτά που γράφεις πάντως είναι τελείως άκαιρα. Εξ άλλου εσύ δεν υποστήριζες τον Γρηγορόπουλο; Τι σε κόφτει τωρα ο Σακκιώτης; Του πουλάς εξυπηρέτηση εκ των υστέρων;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ; Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΝΕΡΟΥΛΑΣ ΑΠΕΛΕΙ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ. οΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

Του κακοήθη και ανόητου παπαγάλου (στη νεοελληνική ΜΑΛΑΚΑ) του απαντούν δέκα φορές ότι το κράτος οφείλει στο Δήμο 1,5 εκατ. ευρώ και γι' αυτό ο Δήμος είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, ενώ περίπου 150 Δήμοι στην Ελλάδα έχουν κηρύξει στάση πληρωμών. Αυτός λέει ότι φταίει ο Κουκούλης! Ξαναλένε του ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ πές μας ένα τρόπο αλλά αυτός τον φυλάει μυστικό για να τον εφαρμόσει ο μεγάλος αρχηγός, όταν έρθει εν τη βασιλεία του!
Όσο για την περίοδο της υλοποίησης, είτε είναι έτοιμη από τον Κουκούλη είτε δεν είναι και βγαίνει κάποιος και λέει αυτό που είπε η χυδαία προπαγάνδα που κέρδισε τις εκλογές: "Δεν θέλουμε μελέτες για τα συρτάρια. Θέλουμε έργα μέσα σε ένα χρόνο".
Τα blogs της Αίγινας, πρωταθλητές της χυδαιότητας, αυτό πλασάρουν. Τα χρήματα υπάρχουν -έτσι λέει το Κράτος- και μένει μια τυπική υπογραφή για να αρχίσουντα έργα. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Ας μας το εξηγήσουν οι παντογνώστες διαχειριστές των blogs και οι νέοι μας ηγέτες.
Ας μας πουν -να το ακούσουμε κι' αυτό- ότι αν σε λίγο καιρό εγκριθεί η χρηματοδότηση κάποιου μεγάλου έργου στο νησί, ότι θα είναι έργο Σακκιώτη. Ας το δούμε κι' αυτό να λέγεται! Ας απαντήσει ο διαχειριστής, που όλο εξυπνάδες και εκθέσεις ιδεών είναι.

Ανώνυμος είπε...

Προεκλογικά φώναζες ότι ο Σάκης είναι ΠΑΣΟΚ. Αν είναι έτσι τότε έχει τη δυαντότητα να πάρει τη χρηματοδότηση κάποιου μεγάλου έργου. Αυτό το έργο θα είναι έργο Σακκιώτη και όχι Κουκούλη, για να γίνουμε σαφείς. Εκτός αν τώρα μετά τις εκλογές μας πείσετε ότι ο Σάκης δεν είναι ΠΑΣΟΚ αλλά υπερκομματικός
νετ

Ανώνυμος είπε...

Αιγινήτικη Μπλογκόσφαιρα. Άρθρο στο aeginafirst με αναφορά και στο ΝΕΑ ΑΙΓΙΝΑ.

http://aeginafirst.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

12:42 σε κατανοώ απόλυτα, αυτός ήτανε και όλος ο αγώνας του Σακκιώτη, που πούλησε και την ψυχή του στο διάβολο, όπως λέγεται, για να γίνει δήμαρχος.
Ήξερε ότι ο Κουκούλης προετοιμάζει μεθοδικά όλα τα μεγάλα έργα, θα τα έχει φτάσει ως την τελική χρηματοδότηση και αν πάρει τις εκλογές θα βγεί να πει "Εγώ τα έκανα!", ξέροντας ότι στο πιό καθυστερημένο κομμάτι του λαού θα γίνει πιστευτός.
Εσύ βέβαια δεν ανήκεις σ' αυτό. Παίζεις όμως αυτό το λαϊκίστικο παιχνίδι από τώρα, αποδεικνύοντας έτσι ότι όλα αυτά που λέγονται για εκσυγχρονισμό του Κράτους, για ώριμες μελέτες κλπ είναι δήθεν λάθος και ότι τα έργα τα κάνουν οι παλιοί γνωστοί κομματάρχες, με τις γνωριμίες, τους υπουργούς κλπ των ελληνικών ταινιών του 1960.
Αυτό που γράφεις σημαίνει ακριβώς αυτό που σου λέω. Ότι ο Σακκιώτης θα το παίξει μαυρογυαλούρος με γνωριμίες. Τελικά εσύ ανήκεις στο εκσυγχρονιστικό ή στο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

1:53 Εγώ άλλο σε ρώτησα. Αν ο Πασοκος Δήμαρχος τρέξει και πάρει χρηματοδότηση έργου, τότε το έργο αυτό πιστώνεται στον Κουκούλη ή στον Σακκιώτη; Καθαρά και όμορφα απάντησε και άσδε τις κρίσεις για μένα.
νετ

Ανώνυμος είπε...

Με κακόπιστους ανθρώπους δεν γίνεται διάλογος. Και κακόπιστος είναι αυτός που κάνει τέτοια ανάρτηση και μετά σχολιάζει με ψευδώνυμο.
Όταν έχεις ένα θείο δώρο, που λέγεται ώριμη μελέτη, αν δεν κυνηγήσεις χρηματοδότηση είσαι εγκληματίας. Αν μπορείς να πάρεις χρηματοδότηση κατ' εξαίρεση, λόγω κομματικών δεσμών, αυτό δεν σχολιάζεται σε κράτη που δεν ανήκουν στον τρίτο κόσμο, γιατί είναι απλώς αδύνατο.
Αν λοιπόν δεχθείς ότι η Ελλάδα είναι κράτος του τρίτου κόσμου και δεν έχει σημασία αν είναι ώριμη ή όχι μια μελέτη αλλά η κομματική γνωριμία, τότε να το πούμε στο Σακκιώτη να το βάλει σαν μοναδικό του επιχείρημα στις επόμενες εκλογές.
Όσο για το υφάκι"απάντησε και άσε τις κρίσεις για μένα", αποδεικνύει το ποιόν καθενός.

Ανώνυμος είπε...

Καθαρά και όμορφα απάντα σε ποιό ΠΑΣΟΚ ανήκεις και άσε τις κρίσεις για μένα.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι εδώ είναι μια ιδιωτική συζήτηση και μάλλον λάθος είναι η παρέμβαση τρίτων. Είναι εντελώς λάθος το ερώτημα : σε ποόν θα πιστώσουμε το έργο που ίσως να γίνει.
Αν πρέπει να πιστωθεί, θα πιστωθεί αναλόγως του όγκου της δουλειάς που έβγαλε ο καθένας. Κατανοώ όμως ότι χρειάζεται να μοιραστεί εκ των προτέρων η κληρονομιά του μακαρίτη...

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσείς έχετε πολύ πλάκα. Σε όποιον γουστάρει ο καθένας θα το πιστώσει το έργο. Γι' αυτό έχουμε δημοκρατία και ακούγονται ελεύθερα όλες οι μπούρδες. Εδώ πήγε ο Γκότσης και έβαλε στο Λύκειο μαρμάρινη ταμπέλα με το όνομά του. Πιστώθηκε το έργο;

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο με το θέμα της άνάρτησης,άλλά σχετικό με τα μεγάλα έργα της άπερχόμενης διοίκησης.
Με τί "τρόπο" θα προμηθευτή το Λιμενικό Ταμείο μηχανική σκούπα με το ποσό των 120.000 €; Πήρε τις απαραίτητες προσφορές άπό διάφορους προμηθευτές;Απάντηση περιμένουμε.Θα επανέλθουμε στο θέμα.
ΝΜΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Επιμένω. Εγώ άλλο σε ρώτησα. Αν ο Πασοκος Δήμαρχος τρέξει και πάρει χρηματοδότηση έργου, τότε το έργο αυτό πιστώνεται στον Κουκούλη ή στον Σακκιώτη; Καθαρά και όμορφα απάντησε και άσε τις κρίσεις και τις ανακαλύψεις.
νετ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο νετ δεν καταλαβαίνει από λόγια αλλά θέλει να κάνει ταμείο πριν ανοίξει το μαγαζί, κάνε πρώτα ταμείο και μετά πίστωσέ το όπου θέλεις!
Επειδή το θέμα γελοιοποιήθηκε, άν μετά από πέντε μήνες ανοίξει το πρόγραμμα και βρεθεί το ΕΣΠΑ να χρηματοδοτεί τα χερσαία έργα ή αρχίσει η επισκευή του Κυβερνείου, προτού ο Σακκιώτης προλάβει να κουνήσει το δαχτυλάκι του, ποιός πιστεύει ότι δεν θα βγεις, μαζί με το Σακκιώτη να φωνάζεις ότι αυτό ανήκει στο Σακκιώτη και μόνο;
Άρα , τρέξει -δεν τρέξει, η πίστωση γίνεται από τον κόσμο και από αυτούς που του δίνουν πληροφορίες. Και αν κρίνω από σένα...

Ανώνυμος είπε...

11:12
Δώσε μας στοιχεία! Αλλιώς ξέρω να γράφω μέχρι αύριο τέτοια. Σάμπως πληρώνω τίποτε;Σάμπως με λάσπες δεν πήρες τις εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

Γουστάρω κατάσταση την επόμενη χρονιά. Ολοι θα μιλάνε για τα άδεια κρατικά ταμεία και ο Κοττάκης θα φωνάζει "έξω από την ΕΟΚ".

Ανώνυμος είπε...

Τι στοιχεία δηλαδή θέλεις;Ερώτηση κάνουμε και περιμένουμε άπάντηση.Εγινε προμήθεια της σκούπας με κατ'ευθείαν άνάθεση;Ναι ή όχι;Απλά και ξεκάθαρα.Ετσι για να μη ξεχνάμε και τη χρηστή διοίκηση της παρεούλας.Και το τίμημα;120.000€.
ΝΜΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Εχω την εντύπωση ότι θα βγουν πολλά στη φόρα τη χρονιά που έρχεται. Θα γελάσει πολύς κόσμος όταν μάθει για τη διαχείριση των οικονομικών και τις αναθέσεις έργων. Αναμονή για λίγες μέρες
νετ

Ανώνυμος είπε...

Έχω σκάσει από την αγωνία μου! Πόσο λίγες μέρες δηλαδή; Πάνω από μήνα;

Ανώνυμος είπε...

Το φαξ που γράφει η νεα εποχη το έστειλε η μηχανικός του δήμου Ταλέβη στον Βάρτζελη. Ηταν η μελέτη που είχε κάνει για τον χώρο του δημοτικού συμβουλίου. Η νέα εποχή το διαστρέβλωσε ή την ενημέρωσαν λάθος. Θα περιμένουμε να το διορθώσει.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που μου τη σπάει τελείως είναι να γράφει κάποιος (σαν τον προηγούμενο) ένα σχόλιο και να το κάνει copy-paste σε όλα τα blogs.

Ανώνυμος είπε...

Αύριο που είναι αργία, θα φτιάξουν καινούργια ανάρτηση. Να ξέρατε πόση έρευνα και σκέψη χρειάζεται για τέτοιες αναρτήσεις...