Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης…

Κατά την 6η Ιουλίου θα εγένετο πλειστηριασμός του γνωστού οικοπέδου του Δήμου εις τους Τζίκηδες για να πληρωθεί ένας φρεατοϊδιοκτήτης. Το χρηματικό ποσό που χρεωστούσε ο Δήμος ήταν 130.000 ευρώ και η πρώτη τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού για το οικόπεδο ήταν 120.000 ευρώ.
Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου κατέθεσε ένσταση ως προς την τιμή εκκίνησης και με απόφαση του  Μονομελούς Πρωτοδικείου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) μετέβαλλε την τιμή εκκίνησης στις 130.000 ευρώ. Ορίστηκε δε νέα ημερομηνία του πλειστηριασμού η 21 Σεπτεμβρίου.
Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος κ. Σακκιώτης  ερευνά την περίπτωση λήψης δανείου ενός εκατομμυρίου ευρώ για να καλύψει αυτούς τους πλειστηριασμούς και να μειώσει τις οφειλές του Δήμου προς τους προμηθευτές του.
Γενικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και φαίνεται ότι «ορισμένοι» έχουν μετανοήσει για την συμμετοχή τους στις τελευταίας εκλογές. Έχει περάσει μόλις ένα εξάμηνο και η συνέχεια κρύβει πολλές εκπλήξεις και φυσικά παρουσιάζει και μεγάλο ενδιαφέρον.

6 σχόλια:

Aristophanes of Aegina είπε...

Tο υπόγειο νερό αντιμετωπίζεται σαν «ιδιοκτησία» αυτού στο χωράφι του οποίου εκχέεται.
- Τα νερά που βρίσκονται κάτω από το έδαφος ενός ακινήτου και μάλιστα σε τέτοιο βάθος, ώστε να υπάγονται σε υδροφόρο ορίζοντα που εκτείνεται σε μεγάλες αποστάσεις και καλύπτει πολλές ιδιοκτησίες δεν μπορούν να θεωρηθούν προϊόντα του ακινήτου, από το οποίο γίνεται άντληση αλλά ούτε και συστατικά αυτού, με δεδομένο ότι κάθε τι θεωρούμενο ως συστατικό περιορίζεται μέσα στα φυσικά όρια του ακινήτου. Πρόκειται, συνεπώς, για φυσικό αγαθό, το οποίο δικαιούται να διαχειρίζεται και διαθέτει μόνο το Κράτος, ενώ ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει μόνο περιορισμένο δικαίωμα χρήσης των υπόγειων νερών για τις ανάγκες του ακινήτου του, μετά από άδεια, όχι όμως και εκμετάλλευσής του. Σύσταση δουλείας αντλήσεως νερού.
- Συγκεκριμένη περίπτωση διάθεσης ύδατος αντλούμενου από ακίνητο ευρισκόμενο στον νομό Μαγνησίας και απόρριψη του αιτήματος αναγνώρισης της οιονεί συννομής επί του δικαιώματος αντλήσεως και χρησιμοποιήσεως ύδατος καθώς μόνο δικαιώμα χρήσεως νερού αναγνωρίζεται (εν προκειμένω για την άρδευση του συγκεκριμένης στρεμματικής εκτάσεως αγροτεμαχίου) δικαίωμα όμως το οποίο δεν μπορεί να διατεθεί σε τρίτους, ούτε ασφαλώς υπάρχει δυνατότητα να καταστούν τρίτοι οιονεί συννομείς αυτού.
- Σύστημα ορθολογικής διαχείρισης υδατικών πόρων και έλεγχος χρήσης νερών με την πρόβλεψη χορήγησης άδειας.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις, ότι ο ΄Δήμος μπορεί να μην πληρώσει το νερό που χρωστάει; Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι σκορπάνε χρήματα χωρίς να μπορούν να βγάλουν την θηλειά από τον λαιμό τους. Σύντομα θα βγει στο σφυρί και το κτήριο του Δήμου

Ανώνυμος είπε...

ισχυει και εδω η θεωρία του "απεχθούς χρέους";

Ανώνυμος είπε...

δανειο ειπατε??? κα Κανελλα ακους

Ανώνυμος είπε...

Η κα Κανελλα απόσχει γιατί κάτι δεν πάει καλά!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι πολλοί έχουν μετανοήσει. Το blog αυτό, με το σκοτεινό ρόλο που έπαιξε στις εκλογές, πόσο έχει "μετανοήσει", τώρα που αποφάσισε να μας ξαναδώσει σημεία ζωής;