Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αθέμιτος ανταγωνισμός…


Πρόσφατα το μικτό της Αστυνομίας μοίρασε 250 μηνύσεις σε αντίστοιχες παραβάσεις που βρήκε στα παραλιακά καταστήματα της Αίγινας.
Οι καταστηματάρχες με την συγκατάθεση της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου κατάφεραν να δημιουργήσουν τα εξωτερικά θερμοκήπια, αυτό το αποκρουστικό θέαμα στην παραλιακή όψη. Οι κατασκευές δεν είναι νόμιμες αλλά η νέα Διοίκηση του Δήμου φαίνεται ότι προβληματίζεται μπροστά στην δαπάνη που κατέβαλαν οι επιχειρηματίες για την κατασκευή τους.
Τώρα λοιπόν που έφτιαξαν τα θερμοκήπια σκέπτονται να τα μετατρέψουν σε πολυκαταστήματα. Σε πολλές καφετερίες μπορεί να βρείτε ακόμα και ψαρόσουπα και μάλιστα όπως πληροφορούμαι το καλοκαίρι όλες οι καφετερίες θα  πλασάρουν τον φημισμένο μουσάκα!
Αυτό έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των λίγων εστιατορίων στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη, αφού πέρα από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των καφετεριών της παραλίας. Αντιδράσεις που καθημερινά γίνονται όλο και πιο έντονες με απρόβλεπτη συνέχεια.
Συναφές είναι και το θέμα των ενοικίων στα παραλιακά καταστήματα που κυμαίνονται από 3.000 ως και 5.000 ευρώ μηνιαίως. Έχει σκεφτεί κανείς ότι αν δεν υπήρχε το πεζοδρόμιο του Δήμου πόσο θα ήταν το νοίκι; Ούτε 1.000 ευρώ! Μόλις λοιπόν ο Δήμος αύξησε το τέλος πεζοδρομίου διαμαρτυρήθηκαν οι καταστηματάρχες γιατί θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει σθεναρή Διοίκηση στον Δήμο να επιβάλει μίσθωμα στα θερμοκήπια, σε όσους θέλουν να τα διατηρήσουν. Το τέλος του πεζοδρομίου να μείνει σε λογικές τιμές αλλά του θερμοκηπίου να ταυτιστεί με το νοίκι του καταστήματος. Είναι ένας τρόπος να μειωθούν τα θερμοκήπια που προσβάλλουν την γραφικότητα του νησιού μας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΕ "ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ" ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Η "ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ" οπως λές αγαπητέ 11:40 εχουν αδεια να σεβίρουν καφέδες,αναψυκτικά,γλυκά κουταλιού,αντε κανένα τοστάκι και φυσικά νεράκι του θεού.Ολλα αυτά βέβαια αφού περάσουν τους απαραίτητους υγιονομικούς ελέγχους εννοείται και σύμφωνα με τα τραπεζοκαθήσματα και τα τετραγωνικά που εχουν δηλώσει,βεβαίως,βεβαίως.Τώρα τα σουβλάκια,οι μερίδες με γύρο και ολλα τα υπόλοιπα;Αστα μεγάλε, στη μπουρδελοποίηση του Ελληνικού κράτους ποντάρεται.Και καλλά κάνεται .Οποιος αντέξει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλεπω τον Σακκη να δραστηριοποιητε .Γιατι καθυστερεις Δημαρχε τι σε φοβιζει ? Εμεις ημαστε μαζι σου γιατι μια ομαδα ανθρωπων προσπαθει να καταστρεψει την ομορφια της Αιγινας για το κερδος τους .

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι το καλοκαίρι θα δείτε μάχες που θα γίνουν στην παραλία. Τα πρωτοπαλήκαρα είναι έτοιμα για δράση.

Ανώνυμος είπε...

Με τα θερμοκηπια τι θα γινει ? θα φυγουν καποτε η θα μεινουν μονιμα ?
Κανενας δεν ανησυχει ουτε η αντιπολιτευση.Πολλα συμφεροντα υπάρχουν .

Ανώνυμος είπε...

kante kati kai gia thn perifereia elekste tis adeies ton katasthmaton!
de ginete me adeia 120 karekles na bazoyme500 parakalo kai na kleinoyn oi nomimoi!!!!kai na poylane kai oti kai oso teloyn !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ! ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΤΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΣΑΣ ΨΗΦΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΤΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.
Υ.Γ. ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Χθες ακουσα τον προεδρο του ΔΛΤ στο ΔΣ να λεει για παραεμποριο και ποιος θα το ελεγξει.Θα ηθελα να ρωτησω και εγω κατι.Παραεμποριο στην Αιγινα κανουν οι αλλοδαποι μονο και οι ρομα (γυφτοι)? Οχι κανουν και αλλοι που πουλανε αυγα ,που σφαζουν κουνελια ,γουρουνια η αλλα ζωα βραδυ και τα πουλανε μετα χωρις κανενα υγιεινομικο ελεγχο η πουλανε μελι δηθεν οικολογικο.Αυτοι οι ΑΙγινητες δεν κανουν παραεμποριο ?
Αφορμη για αυτα πηρα εκτος απο το το ΔΣ και απο την βρωμα που εχω στη γειτονια μου απο καποιον τετειο και ειναι και οικολογος τρομαρα του .
Το δε τρομερο ειναι οτι βουταει ψωμια σε παλια τηγανολαδα και ετσι ταιζει τα ζωα του με αυτα
Κατα τα αλλα ειμαστε τουριστικο νησι και δεν επιτρεπετε η εκτροφη κατοικιδιων ζωων και ειδικα για παραεμποριο .
Ας τα δει και αυτα καποια στιγμή ο Δημαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Ελεξτε και το παραεμποριο .Οχι των αλλοδαπων αλλα των ντοπιων.
Και για να εξηγουμε. Πολλοι πατριωτες μας εκτρεφουν κουνελια ,κοτες γουρουνια και αλλα ζωα τα οποια τα σφαζουν απογευματινες ωρες και τα πολλουν χωρις να τηρουνται ουτε οι στιχειωδεις συνθηκες υγιεινης.
Ετσι εχουμε και φοροδιαφυγη .
Αλλοι εκτρεφουν πολλες μελισσες μεσα στα οικοπεδα τους οι οποιες σε περιοδο ανθοφοριας εχουν γεμισει τα σπιτι μας .
Απο οτι ξερω θεωρουμαστε τουριστικο νησι αρα δεν επιτρέπονται οικοσιτα ζωα.
Με την ζεστη εχει αρχισει και η μυρωδια να ανεβαινει.
Και το αδιανοητο που επεσε στην αντιληψη μου απο γειτονα μου ,τετοιο οικολογο εκροφεα ζωων ,ειναι οτι βουταει μεσα σε λαδια που εχει παρει απο γνωστη ταβερνα της ψαραγορας ψωμια και τα δινει στα γουρουνια του
για φαγητο .
Μεχρι ποτε θα τα ανεχομασθε αυτα.
Διευθυνση υγιεινης στο Δημο δεν υπάρχει ?

Ανώνυμος είπε...

BΡΕ ΤΑ ΖΩΑ!