Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Έπαιξε κι έχασε...


Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2012 και η λήψη δανείου έως 2.200.000 ευρώ. Κύρια καταψηφίστηκε το δάνειο γιατί δεν συνοδευόταν από λίστα προμηθευτών που θα πληρωθούν αλλά δεν αναφερόταν και το ύψος του δανείου. Οι υποσχέσεις δημάρχου και αντιδημάρχου δεν πέρασαν αφού οι σύμβουλοι ζητούσαν επίσημα έγραφα από την οικονομική υπηρεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σύμβουλοι είχαν απαιτήσει να υπάρχει τέτοια λίστα ντόπιων προμηθευτών αλλιώς δεν θα ψήφιζαν τον προϋπολογισμό, όπως και έγινε. Ο Δήμαρχος για μια ακόμα φορά δεν ερμήνευσε σωστά την θέληση των συμβούλων ή νόμιζε ότι θα μπορούσε να παίξει τον προϋπολογισμό σε κόκκινο μαύρο εις βάρος του δήμου.
Ο προϋπολογισμός μπορεί να είχε λάθη, να ήταν πλασματικός, να ήρθε την τελευταία στιγμή αλλά η καταψήφιση του ήταν για το δάνειο. Πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4038/2012 η ψήφιση του προϋπολογισμού συνιστά ταυτόχρονα έγκριση για τη σύναψη του δανείου. Που σημαίνει ότι η διοίκηση του δήμου δεν ήταν υποχρεωμένη να ζητήσει στο μέλλον τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη του δανείου.
Τέλος αποδείχτηκε ότι η πλειοψηφία του δήμου είναι εύθραυστη και υπάρχουν σύμβουλοι που ψηφίζουν με την λογική και την συνείδηση τους. Γι  αυτό πρέπει τόσο ο αντιδήμαρχος των οικονομικών όσο και ο δήμαρχος να δουν κατάματα την πραγματικότητα και να αφήσουν τα ανέκδοτα περί συμμετοχικότητας.
Για την ιστορία τον προϋπολογισμό δεν ψήφισαν η Αντιπολίτεση και οι σύμβουλοι Τζίτζης Φ., Κανελά Τιτίνα, Σακκιώτης Γιάννης, Μαράκης Χαράλαμπος, Οικονόμου Νίκος (παρών).

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο εγωϊσμός θα τον φάει τον Σάκη. Θα μπορούσε στο νερό δεχτεί το τιμολόγιο Κουκούλη και να ψηφιστεί η αύξηση. Θα μπορούσε να βγάλει από τον Προυπολογισμό το δάνειο και να ψηφιστεί. Αλλά ακολουθεί την συνταγή του ΓΑΠ

Ανώνυμος είπε...

Fitzi, toulaxiston twra eisai tzampa maggas. DE sou vgike vlepeis na eisai emmisthos magas...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ???

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΠΡΌΤΕΙΝΕ ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ. ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ώρα της γης σήμερα πέρασε απαρατήρητη από την Αίγινα. Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Αφού πετάμε στα σύννεφα!

Ανώνυμος είπε...

Από την Τιτίνα ή για την Τιτίνα γράφετε και ξαναγράφετε τις τελευταίες μέρες κύριοι του blog;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως παίρνεις ληγμένα. Που είδες να ασχολείται κανείς με την τιτινα