Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Με τέχνασμα η λήψη δανείου

Με τέχνασμα η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να περάσει μαζί με τον προϋπολογισμό του 2012 και τη λήψη δανείου έως 2.200.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Νόμου 4038/2012 «απαραίτητη προϋπόθεση η σύνταξη ενός Σχεδίου Οικονομικής Υποστήριξης από τον ενδιαφερόμενο ΟΤΑ, το οποίο αποτελεί συνοδευτικό στοιχείο του προϋπολογισμού του, εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο με αυτόν και συνιστά ταυτόχρονα έγκριση για τη σύναψη δανείου».
Το Σχέδιο αυτό σύμφωνα με την εγκύκλιο 3881 συνυποβάλλεται  με πίνακες που αναγράφουν την εκτίμηση εσόδων και δαπανών για τα έτη 2011-2015. Το σχέδιο και οι πίνακες δεν παρουσιάστηκαν στη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή.
Οι περισσότεροι σύμβουλοι νομίζουν ότι εγκρίνοντας τον προϋπολογισμό δεν σημαίνει ότι θα τον εφαρμόσουν. Παράδειγμα: Αναφέρει «στον κωδικό 06.00.0322 γράφτηκε πίστωση 4.827.450 ευρώ από έσοδα από τέλη ύδρευσης. Το ανωτέρω ποσόν είναι αυξημένο, διότι πρόκειται να γίνει αναπροσαρμογή της τιμής του νερού κατά 10% περίπου». Ο κωδικός αυτός το 2011 διαμορφώθηκε στα 2.116.707 ευρώ. Είναι δυνατόν το 10% αύξηση να μας κάνει 4.827.450 ευρώ; Άρα μας γράφουν ψέματα και για αυτό νομίζουν οι Σύμβουλοι ότι δεν θα εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός.
Στο θέμα μας όμως διαφέρει. Η Διοίκηση του Δήμου θα πάρει δάνειο χωρίς να γνωρίζουν οι Σύμβουλοι που θα το καταναλώσει. Θα πρέπει μαζί με τον προϋπολογισμό να ψηφιστεί και σχέδιο της λήψης του δανείου. Πόσα χρήματα χρειάζεται ο Δήμος και που θα απορροφηθούν. Αλλιώς ή το δάνειο πρέπει να βγει από τον προϋπολογισμό ή να αναβληθεί η έγκριση του προϋπολογισμού.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή την Παρασκευή θα έχουμε "φάση"; Τις πατάτες αυτές τις κάνει ο "έμπειρος' στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάκης ο πρόσφυγας; Και αν κερδίσει την προσφυγή ο άλλος πρόσφυγας ο Τρύφων, θα έχουμε την "μητέρα όλων των φάσεων", να νεκρώσει ο Δήμος, αφού η 31 Μαρτίου είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να κινηθεί χωρίς προϋπολογισμό;
Θα καταφέρει δηλαδή ο Τρύφων να κάνει ό,τι δεν κατάφερε ο Σάκης την προηγούμενη τετραετία; Μπα, μάλλον ο Σάκης έχει τα "κουμάντα" του στον κρατικό μηχανισμό, αλλά ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι, μνημονιακό κράτος είμαστε πια...

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε ρεπορτερ την παρασκευη θα εχουμε εξελιξεις

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφερον θα εχει η τοποθετηση της Κ. Τιτινας για το δανειο και τι Δανειο 2,4 μιρια - Θυμομαστε στο παρελθον την αρνητικη σταση της διοτι ως ελεγε τα δανεια υπονομευουν το μελον των παιδιων μας κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

5.39 μΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η Κ.ΤΙΤΙΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η Τιτίνα εάν δεν πάρει ,δεν ψηφίζει τίποτα.Τουλάχιστον μέχρι τώρα αυτό κάνει.Για να ψηφησει πρέπει να της δώσουνε.Τους προϊγούμενους τους ειχε τρελλάνει.Εκείνο τον κακόμοιρο τον Κουκούλη τι μαρτύρια του εκανε.Και τι δεν του ζήταγε.Τι λεφτά ,τι αξιώματα,τι φορέματα.Μέχρι αυτοκίνητο του ζήταγε για εκείνο το ριμάδι το δάνειο.Στο χρώμα τα χαλάσανε γιαυτό δεν το ψήφησε.
Τώρα του Σάκη,απο οτι λέγεται διαμέρισμα στο Μανχάταν του εχει ζητήσει.Να δούμε εάν ειναι οροφοδιαμέρισμα με θέα.Αυτά....

Ανώνυμος είπε...

Τιτινα, Σάκης, ΙΚΑ συνθέτουν το παζλ. Που θα παει θα το βρω

Ανώνυμος είπε...

Σε βρίσκω αδιάβαστο και θα σε μαλώσω.Το ΤΕΒΕ παίζει μεγάλε.Το ΤΕΒΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ. ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
Την Τετάρτη 29/2, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και τελικά απέρριψε τη λήψη δανείου 5 εκατομμυρίων ευρώ και τον προϋπολογισμό του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, για το έτος 2012.

Οι περισσότεροι συνάδελφοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, που λάβαμε το λόγο, ασκήσαμε έντονη κριτική στην οικονομική διαχείριση και εν γένει τη φιλοσοφία της διοίκησης. Προσωπικά επικεντρώθηκα στα δύο, κατά τη γνώμη μου, ζητήματα που πρέπει να αποτελούν τη βασική μας πολιτική αυτή την εποχή. Την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και τη διασφάλιση των μισθών των εργαζομένων ώστε να λειτουργεί ομαλά ο Δήμος μας.

kai sta dika mas

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να λειτουργεί ο Δήμος σωστά,θα πρέπει να ασκεί κοινωνική πολιτική και να παίρνουν το μισθό τους οι υπάλληλοι.
Ωραία ,αντε και για το Νόμπελ οικονομίας με το καλό.

Ανώνυμος είπε...

Saki vgale to daneio kai grapse psemmata sta esoda. Afto theloun !!! Afta ekane kai o P KOUK kai vgike tritos kai kataidrwmenos