Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Και πάλι το νερό… νεράκι

Πάλι  ακατάλληλο νερό θα πέσει στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου μας. Ο κ. Λεβεντάκης, ο υδρομεταφορέας  που μεταφέρει το νερό στο Λεόντι σταμάτησε την μεταφορά νερού γιατί όπως ισχυρίζεται ο Δήμος δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές απαιτήσεις που έχει ανάγκη η εταιρεία του για να λειτουργήσει. Εχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας ώστε να πάψουν οι απειλές του Δημάρχου για προσφυγή στον εισαγγελέα.
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο Δήμος μπαίνει μέσα στον τομέα της Υδρευσης.  Ο νέος Δήμαρχος μείωσε την είσπραξη των τελών του νερού ενώ αυξήθηκαν οι δαπάνες. Βασιζόμενος ο Σάκης στον βουλευτή Καρύδη είχε πιστέψει ότι θα μπορούσε να πάρει ολόκληρη την επιχορήγηση 4 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια αυτό σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο γίνεται ακόμα δυσκολότερο. Το ποσό που έχει εισπράξει ο φιλοκυβερνητικός Δήμαρχος  1.350.000 ευρώ είναι αρκετά μεγάλο αλλά μέχρι τα 4 εκατομμύρια ούτε σε όνειρο δεν θα μπορέσει να τα πλησιάσει.
Ο αντιπεριφερειάρχης σε δελτίο τύπου καλεί την δημοτική αρχή «να στηρίξει μια νέα γόνιμη και αποτελεσματική λειτουργία ομαλής υδροδότησης της Αίγινας», που σημαίνει νέα τιμολογιακή πολιτική στο νερό. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο Σάκης και οι υφιστάμενοι του τόσο πιο γρήγορα θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης στο νησί μας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ώστε ο δήμαρχος απειλούσε να στείλει τους υδρομεταφορείς στον εισαγγελέα; Ο ίδιος δήμαρχος που έστειλε τον Πρόεδρο να τους εξευμενίσει και ξανάρχισαν να φέρνουν νερό;
Περηφανεύτηκε δηλαδή ότι το νερό ξανάρθε γιατί τους απείλησε; Το έμαθαν αυτοί και του (μας) το ξανάκοψαν; Αυτή είναι η αλήθεια; Γιατί δεν μας τα λέει κάποιος καθαρά;

Ανώνυμος είπε...

Ηθελε λεει να κανει κοινωνικη πολιτικη μετο νερο ετσι απαλαξε τους μεγαλοκαναλωτες ( πισιναδες- μποσταναδες κλπ ) απο το Πεναλτι στην υπερκαταναλωση και αυτοι του εδωσαν και καταλαβε . Καταργησε το παγιο (εδωσε απαλαγη σε 4.500 περιπου κλειστα ρολογια του χειμωνα)
ολοι του φωναζαν τι κανεις θα βουλιαξουμε και αυτος απαντουσε αγεροχα και αλαζονικα 'ασεμε να κανω λαθος' να μαθει δηλαδη Μπαρμπερης στο κεφαλι μας και ετσι εγινε δυστηχως πατριωτες.

Ανώνυμος είπε...

Ψέματα, ψέματα, ψέματα. Ο Σάκης είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότιο προυπολογισμός του νςερού είναι σωστός και δεν μπαίνει μέσα. Εδώ έμπαινε μέσα ο Κουκούλης που είχε τι διπλάσιο πάγιο. Πως είναι δυνατόν να κοστίζει το νερό 2.40 περίπου το κυβικό και να το πουλάει 1,20 και να πανηγυρίζει για τη κοστολόγηση του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουκούλης άρχισε να μπαίνει μέσα, από τη στιγμή που το Κράτος δεν μπορούσε πια να δίνει αυτά που είχε υποσχεθεί. Μέχρι τότε είχε χαλιναγωγήσει το χρέος. Τα είπε αμέσως στο δ.σ., προτείνοντας λύσεις.
Η αντιπολίτευση, μαζί με τους αποστάτες, του απάντησαν "δεν τα εγκρίνουμε και κόψε το λαιμό σου", αλλά ο λαιμός ήταν του Αιγινήτικου λαού (αφιερωμένο ιδιαιτέρως στους κ.κ. Α. Αποστολίδη, Τ. Κανελλά και Φ. Χατζηπέρη).
Ο Σακκιώτης κάνει το αντίθετο! Μπαίνει μέσα αγρίως για δύο λόγους:
1) Γιατί το τιμολόγιο του νερού είναι λάθος. Του το είπε χίλιες φορές ο Κουκούλης και απάντησε "άσε με να κάνω λάθος"!!! Τώρα τους το λέει και ο Κατσικάρης (διαβάστε την ανακοίνωσή του).
2) Γιατί ο κόσμος δεν πληρώνει! Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: α) γιατί υπάρχει στενότητα και β) γιατί δεν πιέζεται, αφού προέχει το πολιτικό κόστος.
Τώρα, αν ο Σακκιώτης βάλει το κεφάλι κάτω και προτείνει άλλο τιμολόγιο νερού, θα υπάρξει λύση; Μάλλον όχι! Θα είναι σαν τα μέτρα που παίρνει η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ε.Ε. Πολύ καθυστερημένα και ανεπίκαιρα: Θα ήταν αποτελεσματικά, αν είχαν ληφθεί ενωρίτερα!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Σακιωτικε στις 10.12μμ τα ψεματα και οι αληθειες καταγραφοντε ευτυχως (δυστυχως για τον Σακη σας) στα Δ.Σ (βλεπε ΒΙΝΤΕΟ του ΠΟΡΤΑΛ)τι σημενει σωστος ? το εχει πει(οχι μια φορα) επρεπε να ειναι συνεπης στην τιμολογηση του νερου με τις προεκλογικες του υποσχεσεις , αυτο εκανε παρολο που του ελεγαν ειναι μεγα σφαλμα ,τα αποτελεσματα οικτρα του το λεει και ο κατσικαρης , αυτα για σενα ειναι ψεματα ?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο Σακκιώτης υπεραμύνεται των επιλογών του και έτσι είναι πολύ δυσκολότερο να αλλάξει το τιμολόγιο. Ακόμα και αν αναγκαστεί να το κάνει (θα βρει δικαιολογίες), θα γίνει αυτό που λέει ο 12:23. Δηλαδή, θα έχει συσσωρευτεί μεγάλο χρέος, που θα προστεθεί στο ήδη μεγάλο υπάρχον.

Ανώνυμος είπε...

Αναμείνατε στο ακουστικό σας γιατί οι πληροφορίες μου λένε ότι ήδη επεξεργάζονται το νέο τιμολόγιο νερού. Αυτά που λέει ο δήμαρχος είναι μαπρούφες ότι πάνε καλά.