Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Σε καλό δρόμο η επισκευή των καποδιστριακών κτηρίων

Σήμερα 1-12-2011 βγήκε το παρακάτω δελτίο τύπου από το Υπουργείο Παιδείας. Ήταν μια θετική κατάληξη της επιχορήγησης της ΔΕΗ που ευτυχώς αν και αργά το κατάλαβαν οι σύμβουλοι του Υπουργείου Παιδείας και πρόταξαν την επισκευή και των δυο κτηρίων ώστε να λυθεί το θέμα που είχε παρουσιαστεί με την αδιαλλαξία του Δημάρχου. Πρώτα λοιπόν θα επισκευαστεί το Εϋνάρδειο ώστε να μεταφερθεί η Βιβλιοθήκη και μετά το ελεύθερο πλέον Κυβερνείο. Η δημοπράτηση των κτηρίων θα γίνει συγχρόνως ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και για να υπάρξει μεγαλύτερη έκπτωση.
Δελτίο Τύπου                                             01/12/2011

Χορηγία ανώτατου ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τη ΔΕΗ, για το Κυβερνείο της Αίγινας και το Εϋνάρδειο κτήριο για τη στέγαση της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου αντιστοίχως

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 01/12/2011, συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθρούρο Ζερβό, για την αποδοχή χορηγίας ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ προς το Υπουργείο Παιδείας. Η χορηγία  παρέχεται από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Επιχείρησης, για την αρχιτεκτονική αποκατάσταση δύο ιστορικών καποδιστριακών κτηρίων, του Εϋνάρδειου και του Κυβερνείου (πρώτη κατοικία του Ιωάννη Καποδίστρια). Στη συνάντηση μετείχε ο βουλευτής Πειραιά και Νησιών, Δημήτρης Καρύδης και ο Δήμαρχος της Αίγινας Θεοδόσης Σακιώτης.
Η ηγεσία του Υπουργείου, στο οποίο ανήκουν τα κτήρια, απεδέχθη τη χορηγία δηλώνοντας ότι σε αυτή την εποχή της κρίσης μία τέτοια ενέργεια είναι εξαιρετικά σημαντική για να προταχθούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά τα δύο αυτά σπουδαία έργα.
Το Εϋνάρδειο προορίζεται για τη στέγαση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και το Κυβερνείο για τη στέγαση του Αρχείου. Η αποκατάσταση των δύο κτηρίων είναι εξαιρετικά σημαντική για λειτουργικούς, ερευνητικούς, ιστορικούς λόγους αλλά και για την προβολή του νησιού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι φόβος πια αυτό το παιδί, παντού μαζί με το βουλευτή του να πηγαίνει...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι φόβος. Αλλά αν δεν πάρει τον βολευτή του θα βρει κλειστή τη πόρτα παντού γιατί είναι άχρηστος

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, στην ανακοίνωση του Υπουργείου υπήρχε και το όνομά του. Κάπου στο τέλος. Τέτοιο χύσιμο! Γι' αυτό έσπευσε να βγάλει άλλο δελτίο Τύπου, που άλλαζε τη σειρά των ονομάτων. Τέτοια ξεφτίλα...
Βέβαια, στο επόμενο συμβούλιο, θα πει ότι αυτός εξασφάλισε τη χορηγία. Πάμε στοίχημα; (κίνο δεν παίζω)