Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το πανηγύρι και το παστέλι


Το φιστικοπάζαρο τέλειωσε… Μπήκαμε και στις σελίδες του βιβλίου Γκίνες, τι άλλο θέλουμε. Ήταν ένα πανηγύρι, σαν αυτό του Αη-Σώστη που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Πέρδικα αλλά μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και πλουσιότερο σε εκδηλώσεις. Εκδηλώσεις που άλλες είχαν επιτυχία και άλλες όχι, ιδιαίτερα αυτές που έγιναν την ίδια χρονική στιγμή.
Με το πανηγύρι χαρήκανε τα μικρά παιδιά, οι επαγγελματίες της παραλίας και αυτοί των περιπτέρων. Κόσμος παρέλασε πολύς, λιγότερος ή περισσότερος από πέρσι δεν έχει και πολλή σημασία.
Διαψεύστηκαν όλες οι Κασάνδρες για την τύχη του ΦΦ που ειδικά η αντιπολίτευση το είχε κατατάξει πιο πάνω και από το θέμα της υδροδότησης του νησιού.
Δεν πρέπει να λησμονήσουμε αυτούς που με μεγάλα γράμματα σημείωναν τις παραιτήσεις από την επιτροπή του ΦΦ και πέρναγαν ένα κλίμα διάλυσης και αβεβαιότητας για την οργάνωση του ΦΦ. Όλα αυτά καταρρίφθηκαν μετά το πέρας της καλής οργάνωσης του ΦΦ.
Φέτος με τις εκδηλώσεις ζαχαροπλαστικής με βάση το φιστίκι, το ΦΦ έδεσε περισσότερο με την ονομασία του. Κι αυτό είναι ένα καλό σημείο αναφοράς που πρέπει να καλλιεργηθεί και να προβληθεί σε όλη την υφήλιο. Και μη ξεχνάμε ότι Αίγινα είναι και η Σουβάλα και η Αγία Μαρίνα κλπ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι περιοχες που αναφερεις δεν ανηκουν στην Αιγινα.Τις εχουν σβησει απο το χαρτη κατι ψωναρες σαν αυτες που ανεβαιναν και καμαρωναν στις εξεδρες εχθες περιμενοντας να παρουν βραβεια και επαινους.Εισαστε για τα πανηγυρια.Ευτυχως ο κοσμος το καταλαβε και χειροκροτησε μονο αυτους που πραγματικα εργαστηκαν σκληρα για το φεστιβαλ.Κοι της δημοτικης αρχης να εισαστε σιγουροι οτι η περιφερεια σας εχει διαγραψει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Το φιστικοπάζαρο τέλειωσε".
"Ήταν ένα πανηγύρι, σαν αυτό του Αη-Σώστη".
"...της καλής οργάνωσης του ΦΦ"
"Είναι ένα καλό σημείο αναφοράς, που πρέπει να καλλιεργηθεί και να προβληθεί σε όλη την υφήλιο".

Μετά από ένα μήνα "ύπνου" ξύπνησε το blog και να τα αποτελέσματα. Δε συμφωνάτε πρώτα μεταξύ σας για το τι θα γράψετε;

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάς του πουλή την γιορτή στη Σουβάλα η αλλιώς γιορτή του ψαρά η προεκλογική συγκέντρωση Καρύδη.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι αν η χρονική διάρκεια του φεστιβάλ είναι 1 εβδομάδα θα μπορούσαν να οργανωθούν εκδηλώσεις μαζικής προσέλευσης σε όλες τις πόλεις του νησιού.

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνω να βρώ ποιοί "με μεγάλα γράμματα" πέρναγαν κλίμα διάλυσης! Οι παραιτήσεις δεν θα έπρεπε να είχαν δημοσιοποιηθεί! Πού έγινε αυτό; Απλώς αναφέρθηκαν. Αν είχε γίνει μία πέρυσι, θα είχε ξεσπάσει σούσουρο. Ηρέμησε διαχειριστή, ο Κουκούλης δεν είναι δήμαρχος!

Ανώνυμος είπε...

To festibal πέτυχε με ανθρώπους εθελοντές. Ορισμένοι έβαλαν και το χέρι στην τσέπη και ξόδεψαν χρήματα όπως ο Περατικός. Μη ζητάτε λοιπόν την τελειότητα γιατί κανείς δεν πληρώθηκε για αυτό που έκανε. Εύχομαι και του χρόνου καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω του χόνου να κάνουμε και το φεστιβάλ πατάτας. όπως είπε και η Κυπραίου η περιβόλα ονομαζόταν έτσι γιατί είχε περιβόλια με πατάτα. Κα ο πρώτος κυβερνήτης Ι. Καποδίστριας έφερε την πατάτα στο νησί.

Ανώνυμος είπε...

kerkezos ΔΗΜΑΡΧΟΣ