Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Το ύφος και το ήθος του Συνδυασμού Κουκούλη

Από την προεκλογική περίοδο του 2006 έχω να δω τον κ. Παναγιώτη Κουκούλη να περπατά στους δρόμους της πόλης και να χαιρετά τους καταστηματάρχες  αλλά και πιο πάνω τους δημότες. Πάλι σε προεκλογική περίοδο  και για δεύτερη φορά υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου κ. Κουκούλης. Λογικό είναι όλοι να αναρωτηθούν «που ήταν ο Δήμαρχος 4 χρόνια;» Τι να πούμε στον κόσμο, ότι ο Δήμαρχος χρησιμοποιούσε τον υπολογιστή σαν γραφομηχανή και δεν του έμεινε χρόνος να κατέβει στους δρόμους της πόλης;
Ο κ. Κουκούλης είχε εκλεγεί το 2006 με διαφορά 60 ψήφων. Αυτό όμως δεν το κατανόησε και συμπεριφερόταν σαν να είχε εκλεγεί με  μια μεγάλη πλειοψηφία. Παράλληλα συμπεριφερόταν αυτός και ο συνδυασμός του αυταρχικά. Αποφάσιζαν ότι ήθελαν οι 13 Σύμβουλοι, ψήφιζαν πάντα οι 13 Σύμβουλοι. Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να πάρουν και την ψήφο της Αντιπολίτευσης. Ο τρόπος Διοίκησης σε αυτό το σημείο ήταν χειρότερος και από αυτόν της θητείας Μούρτζη.
Το Εγωϊστικό ύφος των γνωστών αντιδημάρχων απώθησε το εκλογικό Σώμα καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας των. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί κινείται το άδειο λεωφορειάκι την στιγμή που το ταμείο του Δήμου είναι αρνητικό. Είναι ή δεν είναι μια περιττή δαπάνη που επιβαρύνει την τσέπη του δημότη σε καιρό οικονομικής κρίσης;
Γι αυτό το ύφος και ήθος των ανθρώπων που διοικούν τον Δήμο με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ο Αιγινήτικος λαός έχει επιλέξει να τους στείλει στην Αντιπολίτευση.
Ο γιατρός κ. Γρηγορόπουλος εγγυάται έναν Δήμο φιλικό προς τον Πολίτη.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ…


Σε μια κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου ΤΙΤΙΝΑ ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γρηγορόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα του Συνδυασμού του.
Είναι ένα πρόγραμμα  που καταρτίστηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες και μετά από ευρύ διάλογο με όλους τους πολίτες του νησιού.
Ένα πρόγραμμα που μπορεί να αυξήσει τα έσοδα του Δήμου χωρίς να αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Ετσι θα μείνουν χρήματα για κοινωνικές παροχές και έργα.
Για έναν Δήμο ισχυρό, νοικοκυρεμένο και οικονομικά αυτοδύναμο, στην υπηρεσία του πολίτη η Αίγινα βρήκε τον γιατρό της.
Οι μορφωμένοι που διοικούν σήμερα τον Δήμο έχουν κάνει πολλές μεταδημοτεύσεις και παράλληλα πήραν την μπετονιέρα και τσιμεντάρουν δρομάκια μήπως και προσθέσουν κανέναν ψήφο στο σακί τους. Ότι και να κάνουν την τελευταία στιγμή δεν πρόκειται να αλλάξουν την γνώμη των αιγινητών που έχουν αποφασίσει να τους στείλουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ντέρμπι φαίνεται ότι θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων κ.κ. Γρηγορόπουλου και Σακκιώτη. Με μικρή διαφορά μ ιάμιση ποσοστιαίας μονάδας βρίσκεται στη πρώτη θέση ο κ. Σακκιώτης και ακολουθεί ο κ. Γρηγορόπουλος. Μέχρι τις 7 Νοεμβρίου ο κ. Γρηγορόπουλος ελπίζει να πάρει την κορυφή από τον κ. Σακκιώτη.
Το ντέρμπι, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να επαναληφθεί και την δεύτερη Κυριακή και σημαντικό ρόλο στην έκβαση της νίκης θα παίξει ο Συνδυασμός του κ. Κουκούλη.  Φαίνεται ότι η αποπομπή Σκλάβαινα λειτούργησε υπέρ του συνδυασμού Γρηγορόπουλου. Παράλληλα ο συνδυασμός του κ. Γρηγορόπουλου παίρνει την πρώτη θέση στη Πέρδικα και στη Κυψέλη ενώ είναι σε πολύ καλή θέση στον Μεσαγρό και στο Βαθύ.  Το διαμέρισμα της πόλης της Αίγινας που είχε δώσει το 2006 τη νίκη στον Κουκούλη είναι δυσαρεστημένο και φαίνεται να προτιμά τους άλλους δυο Συνδυασμούς.
Αυτά συζητούν έγκυροι αναλυτές των εκλογών που παρακολουθούν χρόνια τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Αίγινα.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ…

Πάει ο Δερματάς και ο Ηλιακίδης στην Εμπορική Τράπεζα να εισπράξουν το αντίτιμο των επιταγών που μόλις είχαν πάρει από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου. Η υπάλληλος της Τράπεζας τους ενημερώνει ότι ο λογαριασμός του Δήμου έχει σφραγιστεί και οι επιταγές δεν έχουν αντίκρισμα. Φεύγουν οι προμηθευτές του Δήμου και πάνε στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου να μάθουν τι συμβαίνει. Ελα, όμως που ούτε οι υπάλληλοι της Ταμειακής Υπηρεσίας που είχαν υπογράψει τις επιταγές δεν γνώριζαν τίποτα. Απλά πηγαίνοντας στην Τράπεζα πληροφορήθηκαν και αυτοί ότι ο λογαριασμός του Δήμου είχε διψήφιο νούμερο αλλά δεν μπορούσε να κινηθεί.
Ο παλιός προμηθευτής νερού στον Μεσαγρό κ. Θεοφίλου είχε κάνει αγωγή και ζητούσε τα χρήματα που του χρωστούσε ο Δήμος από πώληση νερού. Την αγωγή την κέρδισε τον Μάιο, το γνώριζαν οι διοικούντες τον Δήμο, αλλά δεν περίμεναν ότι θα μπλοκάριζε τον λογαριασμό του Δήμου. Είχαν ξεχάσει ότι την ίδια ζημιά είχαν πάθει και με την ΕΥΔΑΠ. Αλλά το κυριότερο ξέχασαν να ενημερώσουν και την Ταμειακή Υπηρεσία, της οποίας οι υπάλληλοι υπέγραψαν ακάλυπτες επιταγές.
Ετσι ο Δήμος έμεινε άφραγκος γιατί είχαν την φαεινή ιδέα τους λογαριασμούς νερού Ιουλίου Αυγούστου να τους εισπράξουν μετά τις εκλογές.
Τώρα τρέχουν μήπως μέχρι τέλος του μήνα προλάβουν να διακόψουν την κατάσχεση του λογαριασμού και μπορέσουν και πληρωθούν οι υπάλληλοι του Δήμου.
Με όλα αυτά που κάνουν και παθαίνουν αποδεικνύεται ότι ο Δήμος χρειάζεται επειγόντως Γιατρό για να τον νοικοκυρέψει.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣ….

Με βαθειά ικανοποίηση βλέπουν στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Σταθερά πρώτος ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γρηγορόπουλος ατενίζει απέναντι από το εκλογικό του κέντρο την πόρτα του Δημαρχείου. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν έναν ευκολότερο εκλογικό αγώνα του οποίου ο νικητής θα αναδειχθεί την δεύτερη Κυριακή.
Μετά την πόλη της Αίγινας, η Πέρδικα, ο Μεσαγρός, το Βαθύ ψηφίζουν Γρηγορόπουλο ενώ καταβάλλονται προσπάθειες στο διαμέρισμα της Κυψέλης.
Επικρατέστερο δίδυμο την δεύτερη Κυριακή θεωρείται το Γρηγορόπουλος-Σακκιώτης. Ωστόσο αύριο Κυριακή λήγει η ημερομηνία κατάθεσης των Συνδυασμών και αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να γίνονται ζυμώσεις για την συμμετοχή δημοτών στα ψηφοδέλτια που δεν έχουν συμπληρωθεί.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ…

Ολοι οι συνδυασμοί τις δυο τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις που τα αποτελέσματα τους κρατούν για τον εαυτό τους. Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια. Ένα από αυτά που προέρχεται από τον συνδυασμό ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ θέλει τον κ. Γρηγορόπουλο πρώτο με διαφορά 2 μονάδων από τον κ. Σακκιώτη και 7 μονάδες από τον κ. Κουκούλη. Υπάρχει ένα ποσοστό 16% δεν απαντώ ή άλλον υποψήφιο.
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Γρηγορόπουλος 31%
Σακκιωτης 29%
Κουκούλης 24%
Από τον συνδυασμό του κ. Κουκούλη φαίνεται ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν θα είναι ενθαρρυντικά για να μη δημοσιεύονται ενώ ο συνδυασμός Σακκιώτη φαίνεται να πραγματοποιεί δημοσκόπηση αυτές τις μέρες.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΑΣΑΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ..... ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ

Έργα Υποδομής
    Άμεση παρέμβαση στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που συντάσσεται από τονΟργανισμό Αθήνας, ώστε να καθοριστούν με επιστημονικό τρόπο οι χρήσειςγης, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις απαιτήσεις του Δήμου.
    Έναρξη χερσαίων έργων που θα διευκολύνουν τη μεταφορά νερού  και θαπεριορίσουν τις απώλειες του δικτύου.
    Αμεσες ενέργειες για να  ανατεθεί  μία πλήρης μελέτη ύδρευσης,  από τηνοποία θα καταδεικνύονται οι μέχρι σήμερα αστοχίες και παλινωδίες και θαδοθεί μία σαφής και αποτελεσματική λύση.
    Αμεσες ενέργειες για να ανατεθεί μία πλήρης μελέτη για το κυκλοφοριακό,όπου θα προτείνονται μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τη δημιουργίαχώρων  στάθμευσης  και   πεζοδρόμων,  αλλά   και  για την  αντιμετώπιση τωνπροβλημάτων που έχουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
    Αμεσες ενέργειες για χρηματοδότηση, ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθείη πρώτη φάση του Λιμένα Λεοντίου Αίγινας.
    Άμεση δράση του μηχανισμού του Δήμου για καθαρισμό όλων των φρεατίων,
των ρεμάτων και των ποταμών.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΗ.... ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ...

Δ  Ποιότητα ζωής & Περιβάλλον
Συγκεκριμένα μέτρα οδικής ασφάλειας: καθρέφτες, σημάνσεις, φωτισμός στις διασταυρώσεις, με πρώτη προτεραιότητα τους χώρους έξω από τα σχολεία.
Λήψη μέτρων κατά της ηχορύπανσης.
Βελτίωση και διαμόρφωση των ακτών, ώστε να διακριθεί και  η Αίγινα  με γαλάζιες σημαίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.